Petterssons dubbel blev Växjös segerrecept

19 mars 2017 18:50
#smslutspel2017

Växjö gjorde det Malmö gjorde i fredags. Säkrade en bortavinst i förlängning. Emil Pettersson blev den stora matchhjälten med segermålet i powerplay och därmed är kvartsfinalserien nu lika på 1-1 i matcher.

Växjö satte en bra fart i matchinledningen och kom till ett par farliga anfall när man satte hård press mot Oscar Alsenfelt i hemmamålet.

Men allt eftersom skulle Malmö komma in i spelet allt mer och framförallt skulle man lyckas med att hålla Växjö borta från de farliga områdena. 1-0 skulle också komma halvvägs in i den första perioden. Erik Andersson spelade snyggt och hårt fram till Rhett Rahkshani som bara hade att styra in pucken i nät.

Malmö fortsatte att trumma på i den andra perioden och i powerplay kunde Andreas Thuresson trycka in 2-0 från nära håll efter ett fint förarbete av Frederik Storm.

Växjö skulle dock komma in i spelet mer. Emil Pettersson reducerade till 2-1 från nära håll, efter att Malmö tappat pucken i egen zon, och innan den andra perioden var över var det också 2-2 på tavlan. Ett snarlikt mål som Emil Pettersson signerat Erik Josefsson.

Kamp om varje centimeter på isen

Den tredje perioden var ett enda stort ställningskrig. Båda lagen tog ut varandra och det blev inte mycket till spel, utan mer kamp. Lagen hade sina halvchanser till avgörande men det var inte förvåndande att 2-2 stod sig perioden ut och för andra matchen i rad togs denna kvartsfinalserie till förlängning.

En förlängning som blev kortvarig men händelserik. Malmö hade en puck inne i mål direkt, men det dömdes bort eftersom det var avblåst innan pucken gick i mål. Därefter fick Växjö ett powerplay, och efter ett snyggt spel för att öppna upp Malmös försvar serverade Dennis Everberg till Emil Pettersson som smällde in 2-3 till ett förlösande bortajubel.

Därmed har vi nu 1-1 i matcher i denna kvartsfinalserie.

– Det är riktigt skönt just nu. Vi var tillbakapressade ett tag och det var jobbigt vid 0-2 underläget. Men riktigt starkt av oss att komma tillbaka, säger Emil Pettersson till C More efter matchen.