Holmström ledde Skellefteå till seger

19 mars 2017 18:35
#smslutspel2017

Axel Holmström stod för en lysande insats tillsammans med sitt Skellefteå under söndagen när Skellefteå vann med 4-1 mot Frölunda. Matchen innehöll det mesta i känsloväg och det kommer bli fortsätt tätt i kvartsfinalserien som nu står 1-1 i matcher.

Bud Holloway i hemmalaget förlängde sitt kontrakt innan nedsläpp till stort jubel. Det jublet satte dock hemmapubliken i halsen omgående när det bara tog tolv sekunder för gästerna att sätta 0-1 i nät. Simon Hjalmarsson spelade fram till Joel Lundqvist som med en backhand hittade rätt.

Det var mycket känslor i första perioden där det var hett mellan lagen och mycket kamp både under spelet och efter avblåsningarna.

– Det märks att det är slutspel. Det är kamp därute och väldigt tätt. Som det ska vara, sa Joel Lundqvist i Frölunda till C More.

Den andra perioden innehöll inte lika mycket känslor och första halvan av perioden var något chansfattig. Sedan tog det fart igen. Skellefteå kvitterade till 1-1 genom Axel Holmström och efter det var det full fart från båda håll igen. Andreas Wingerli skickade iväg en projektil rätt upp i krysset till 2-1 för Skellefteå och matchen var vänd.

Skellefteå visade sin styrka

Den tredje perioden var Skellefteås för hela slanten. Frölunda drog på sig en hel del utvisningar i sin irritation och i powerplay kunde Skellefteå utöka till 3-1 genom Jesper Olofsson.

Efter det målet föröskte Frölunda, men Skellefteå spelade smart i egen zon och när Joakim Lindström bombade in 4-1 så var matchen avgjord. Skellefteå leddes denna kväll av Axel Holmström som stod för tre poäng och som var ett ständigt hot hos Skellefteå och vi har nu 1-1 i matcher i kvartsfinalserien.

– Nu är vi med igen. Det blir häftigt och kul detta, sa Axel Holmström i Skellefteå till C More efter matchen.