• Huvudsponsorer

Tis 14 Nov  (7 matcher)
Tor 16 Nov  (7 matcher)
Fre 17 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (6 matcher)
Tis 21 Nov  (5 matcher)
Tor 23 Nov  (7 matcher)
Lör 25 Nov  (7 matcher)
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Revanschsuget Skellefteå med dåligt hemmafacit

19 mars 2017 10:00
#SKEFHC

Kvartsfinal två väntar i Skellefteå Kraft Arena, där hemmalaget har vacklat en del på senare tid. Det är med andra ord ett gyllene tillfälle för Frölunda att utöka ledningen i matchserien.


Formkollen

Det finns onekligen lite frågetecken kring Skellefteås form för tillfället. Laget har bara vunnit två av de senaste sju matcherna; på hemmaplan är det marginellt bättre: tre segrar på sju hemmamatcher. Senast Skellefteå vann hemma var i och för sig mot just Frölunda i den näst sista omgången av SHL och det kan måhända vara ett gott omen. Senast spelade dock Skellefteå bra och bjöd upp till kamp borta mot Frölunda och ingen hade nog höjt på ögonbrynen om gästerna tagit hem segern.

Frölunda vann ju som sagt senast och har ett bättre facit de senaste matcherna. Förlusten borta mot Skellefteå den 7 mars är lagets enda de senaste fem matcherna och den andra de senaste fem bortamatcherna. Efter 13 poänglösa matcher noterades Simon Hjalmarsson för två mål i fredags. Annars har Patrik Carlsson varit lagets pålitligaste poängmakare på senare tid, även om han gick poänglös från kvartsfinal 1.

Läget i lagen

Inget av lagen har haft några stora skade- eller sjukdomsproblem. För Frölunda har det varit riktigt stabilt på sistone, men laget kommer få klara sig utan Sean Bergenheim som stängts av efter en slewfooting senast.

Notera att

  • Skellefteås Bud Holloway har gått poänglös från de sex senaste matcherna
  • Frölundaspelarna Henrik Tömmernes, Jonathan Sigalet och John Nyberg hade alla över 21 minuters speltid senast
  • Skellefteås Joakim Lindström har varit poängbäst i lagens tidigare möten i år, med två mål och två assist
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFHC.