HV71

Urstarkt HV71 segrade mot Färjestad igen

20 mars 2017 21:33
#smslutspel2017

HV71 har kopplat ett grepp om Färjestad i kvartsfinalen. Detta efter måndagens 3-1 seger i Löfbergs Arena. Martin Thörnberg bjöd på två mål för gästerna som nu har 2-0 i matcher.

Både Färjestad och HV71 kom ut med taktiken klar för sig om att inte ge bort några chanser till sina motståndare, och det tog man tillvara på då det var mycket avblåsningar och mycket kamp till en början.

Rent spelmässigt var dock HV71 lite vassare och de lägen som skapades kom från gästernas sida. Men det var ändå på ett slumpartat sätt som 0-1 skulle komma. Mikko Lehtonen flippade ut pucken i mittzonen, Martin Thörnberg hämtade upp den, tog några snabba skär och klippte till. Rappt och läckert förbi Stefan Steen till 0-1.

Den täta tillställningen fortsatte i andra perioden. HV71 lyckades skapa lite mer chanser efter ett par långa anfall medans Färjestad hade förtvivlat svårt att ta sig genom HV71:s starka försvar. Dessutom spelade Linus Söderström stabilt i gästernas kasse. 1-1 skulle dock komma efter mycket hårt jobb. I powerplay sköt Magnus Nygren och John Persson styrde in pucken.

Glädjen blev dock kortvarig. Bara dryga minuten senare var HV71 i förarsätet igen sedan Ted Brithén stött in en retur efter ett hårt skott i förstaläget av Pär Arlbrandt.

Het Thörnberg blev avgörande

Färjestad satsade framåt i den tredje perioden men hade fortsatt svårt att riktigt ta sig in på mål. HV71 visade upp ett urstarkt försvarsspel. När sedan Martin Thörnberg styrde in 1-3 i powerplay var matchen avgjord. Även om Linus Persson hade reduceringsläge på straff för Färjestad.

– Vi har en bra bredd i laget och satsar på att gå hela vägen, sa Thörnberg till C More efter matchen.