• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Kan Rautio bibehålla sitt storspel och fixa 2-0 i matcher?

20 mars 2017 13:00
#BIFLHC

Brynäs körde över Linköping i den första kvartsfinalen, vann med 6-0 i Saab Arena och tog hemmaplansfördelen ur deras ägo. David Rautio, han nollade sina tidigare lagkamrater och kan med fortsatt storspel ge Gävlelaget 2-0 i matcher.


Formkollen

I och med överkörningen av Linköping i den första kvartsfinalen har nu Brynäs vunnit tre raka matcher. På hemmais har Gävlelaget segrat i fyra av de fem senaste matcherna och självförtroendet är verkligen på topp. Inte minst med tanke på att segern i Saab Arena innebar att klubben tog bort östgötarnas hemmaplansfördel.

Linköping har nu två raka förluster och målskillnaden 2-10 på de matcherna. Båda förlusterna har dessutom varit i Saab Arena där laget inför de två matcherna hade vunnit tio raka hemmamatcher. Nu när lagets hemmafördel är borta kommer det krävas en seger i Gavlerinken Arena.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det såg ut i trupperna i den senaste matchen.

Notera att

  • Brynäs succékedja med Jesper Jensen, Kevin Clark och Oskar Lindblom hade endast gjort en poäng mot Linköping under SHL. I den första kvartsfinalen noterades de för fem poäng. Allra bäst lyckades Jesper Jensen med två mål.
  • Marcus Högberg blev utbytt senast, men lär starta på måndagen.
  • David Rautio räddade 25 skott i Saab Arena på lördagen och höll nollan. Det finns nog goda möjligheter att han få fortsatt fötroende i kassen under kvällen.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHC.