• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (5 matcher)
Tis 19 Sep  (2 matcher)
Tor 21 Sep  (7 matcher)
Idag  (7 matcher)
Tis 26 Sep  (2 matcher)
Tor 28 Sep  (4 matcher)
Lör 30 Sep  (7 matcher)
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Kan Rautio bibehålla sitt storspel och fixa 2-0 i matcher?

20 mars 2017 13:00
#BIFLHC

Brynäs körde över Linköping i den första kvartsfinalen, vann med 6-0 i Saab Arena och tog hemmaplansfördelen ur deras ägo. David Rautio, han nollade sina tidigare lagkamrater och kan med fortsatt storspel ge Gävlelaget 2-0 i matcher.


Formkollen

I och med överkörningen av Linköping i den första kvartsfinalen har nu Brynäs vunnit tre raka matcher. På hemmais har Gävlelaget segrat i fyra av de fem senaste matcherna och självförtroendet är verkligen på topp. Inte minst med tanke på att segern i Saab Arena innebar att klubben tog bort östgötarnas hemmaplansfördel.

Linköping har nu två raka förluster och målskillnaden 2-10 på de matcherna. Båda förlusterna har dessutom varit i Saab Arena där laget inför de två matcherna hade vunnit tio raka hemmamatcher. Nu när lagets hemmafördel är borta kommer det krävas en seger i Gavlerinken Arena.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det såg ut i trupperna i den senaste matchen.

Notera att

  • Brynäs succékedja med Jesper Jensen, Kevin Clark och Oskar Lindblom hade endast gjort en poäng mot Linköping under SHL. I den första kvartsfinalen noterades de för fem poäng. Allra bäst lyckades Jesper Jensen med två mål.
  • Marcus Högberg blev utbytt senast, men lär starta på måndagen.
  • David Rautio räddade 25 skott i Saab Arena på lördagen och höll nollan. Det finns nog goda möjligheter att han få fortsatt fötroende i kassen under kvällen.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHC.