Brynäs har kopplat greppet om Linköping

20 mars 2017 21:38
#smslutspel2017

Brynäs stod för en stark vändning i hemmamötet mot Linköping under måndagen när underläge 1-2 vändes till seger 3-2 i den tredje perioden. Segern innebär att Brynäs nu har 2-0 i matcher i kvartsfinalserien.

Det var en annan tåga i Linköping denna kväll. Det syntes tydligt direkt i matchinledningen då man inte gav hemmalaget Brynäs några onödiga ytor i spelet. Det gjorde att det blev aningens tillknäppt och att det var mållöst efter första perioden. Detta trots varsin ramträff från lagen och en hel del känslor och mycket kamp.

Bättre fart blev det i den andra perioden då det blev mer spelvändningar, högre tempo och fler chanser från båda lagen. Linus Ölund lyckades lirak in 1-0 till hemmalaget via en Linköpingsspelare, men kort därefter satt 1-1 när Marcel Müller placerade pucken förbi David Rautio.

Rautio kom att kapitulera ännu en gång under perioden. Eddie Larsson krutade på och framför mål stod Broc Little och styrde in 1-2.

– Klar skillnad på oss jämfört med första matchen, men nu gäller det att hålla i det hela vägen in, sa Little till C More i paus.

Pudas bomb startade vändningen

Men Linköping lyckades inte hela vägen. Jonathan Pudas bombade in 2-2 i krysset från sin backplats med ett kanonskott och bara minuter senare var matchen vänd sedan Simon Bertilsson hittat rätt efter slarv i Linköpingszonen.

Gästerna kämpade sedan febrilt för att komma in i matchen igen, men lyckades inte skapa tillräckligt för att nå en kvittering. Brynäs höll undan, vann och har nu 2-0 i matcher.