Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

HV71 vill sätta rejäl press på Färjestad

22 mars 2017 13:00
#smslutspel2017

Med 2-0 i matcher och hemmamatch på schemat har HV71 ett jätteläge till att sätta Färjestad under rejäl press. Kan Jönköpingslaget, med hjälp av hemmapubliken, trycka till Färjestad ännu en gång?


Formkollen

HV71 avslutade säsongen på ett oerhört starkt sätt, och man har också inlett slutspelet på bästa möjliga sätt. Ett urstarkt försvar har satt käppar i hjulen för Färjestad och HV71 har med sitt höga tempo och hårda jobb gått ifrån till 2-0 i matcher efter två 3-1 segrar.

I senaste mötet visade också Martin Thörnberg en gryende slutspelsform med två gjorda mål, och han är ett starkt vapen för HV71 när det gäller som mest.

Färjestad har stått för två kämparinsatser men inte lykckats att skapa tillräckligt för att ge HV71 en målmässigt tuff kamp. Och när chanserna väl skapats har Linus Söderström varit i vägen. Frågan är om man hittar receptet till framgång redan till onsdagskvällen?

Läget i lagen

HV71 fick en tuff skada på David Ullström senast, och han kommer inte till spel. I övrigt ser det ut som att man ställer med samma lag som sist.

Färjestad får tillbaka Johan Ryno efter avstängning. I övrigt ser det på förhand inte ut att vara några ändringar hos Färjestad.

Notera att

  • HV71 har vunnit nio av de tio senaste mötena mellan lagen.
  • Linus Söderström har finfina 96 i räddningsprocent i slutspelet.
  • Färjestad har endast gjort sju mål på HV71 på årets sex matcher mellan lagen.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71FBK.