BIF

Olimb fixade livsviktig seger för Linköping

22 mars 2017 21:28
#LHCBIF

Linköping var mer eller mindre piskat att vinna den tredje matchen mot Brynäs. Det var återigen jämnt, men den här gången drog östgötarna det längsta strået efter att Ken-Andre Olimb hittat rätt i tredje perioden och avgjort matchen.

Linköping var pressat att vinna den tredje matchen som startade avvaktande och kontrollerat. Båda lagen skapade några hyfsade chanser i första perioden, men inga mål föll.

– Vi har lite lägen och är bättre än senast på att komma in framför kassen. Rautio spelar lite lågt ibland så vi måste in där och skymma, sammanfattade Linköpings Jacob Lilja till C More i pausen.

In framför kassen, det kom Marcel Müller ett par minuter in i andra perioden. Han gjorde det dessutom helt själv och omarkerad kunda han både ta emot och lyfta in pucken högt bakom David Rautio fram till 1-0 för Linköping.

I slutet av perioden fick Brynäs chansen i numerärt överläge. Det såg ut att rinna ut i sanden, men då tog Linus Ölund saken i egna händer och skickade upp pucken i krysset bakom Marcus Högberg, 1-1 efter andra perioden.

"Trötta ut dem, sakta men säkert"

I tredje perioden kom Brynäs ut med ordentlig fart, vaskade fram en del chanser, men Marcus Högberg stod pall. Istället var det Linköping som gjorde periodesn enda mål. Det kom i numerärt överläge när Ken-Andre Olimb högg på en retur fram till 2-1.

– Riktigt skönt, och vi gick ut och krigade hela matchen. Vi var mer konsekventa idag med att få ner pucken bakom deras backar. Vi behöver trötta ut dem, sakta men säkert, säger Linköpings Ken-André Olimb till C More.