Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Kan Skellefteå ta tredje raka segern?

23 mars 2017 13:00
#smslutspel2017

Med två raka kvartsfinalsegrar så har Skellefteå vänt matchserien mot Frölunda. Nu har västerbottningarna chansen att sätta Frölunda rejält under press när nästa möte väntar i Skellefteå Kraft Arena.


Formkollen

Skellefteå har hittat en vinnande väg mot Frölunda. Efter att inte ha lyckats göra mål i den första matchen så har Skellefteå nu två raka segrar, gjort sju mål på två matcher och bara släppt in tre mål på dessa två segermatcher. Ett bra facit för Skellefteå som nu också har vänt på hemmaplansfördelen.

Med 2-1 i matcher skrinnar man nu in i Skellefteå Kraft Arena med ett jätteläge till att sätta fjolårsmästarna i rejäl brygga.

För Frölundas del gäller det att hitta tillbaka till det vinnande spelet man haft under hela säsongen. Men man måste också snabbt hitta ett recept på att få hål på en storspelande Joni Ortio i Skellefteåmålet och man måste också få stopp på en stekhet Axel Holmström som stått för fem poäng på de två senaste matcherna.

Läget i lagen

Skellefteå ser ut att komma till spel med samma lag som sist. Axel Holmström fick ett skott på foten senast och klev av, men kom tillbaka och det verkar inte vara någon fara.

Även Frölunda ser ut att ha samma trupp som sist. Det har varit lite frågetecken på både Johan Sundström och Patrick Carlsson i de senaste matcherna men båda var med och spelade senast.

Notera att

  • Casey Wellman i Frölunda stod för 1+1 senast.
  • Skellefteå har vunnit fyra av sina sex senaste hemmamatcher.
  • Frölunda har förlorat sju av sina tolv senaste matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFHC.