Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Stoppar Färjestad gästernas plan på avancemang?

24 mars 2017 13:00
#smslutspel2017

Vinna eller försvinna. Det är vad som gäller för Färjestad som hamnat i tuffast tänkbara läge i kvartsfinalserien mot HV71. Nu måste varje match sluta med seger för att säsongen inte ska vara över. Kampen om överlevnad startar under fredagen i Löfbergs Arena.


Formkollen

Färjestad har haft problem med HV71 under kvartsfinalens tre första matcher. Samtliga möten har slutat med förlust, men den senaste matchen var den klart jämnaste och Färjestad var nära att knipa matchen i Kinnarps Arena.

Det blev ett rafflande förlängningsdrama efter Jonas Holös sena kvittering, men tråkigt nog för Färjestad var det HV71 som drog det längsta strået, segrade, och har nu 3-0 i matcher.

Tuffast tänkbara uppgift med andra ord. HV71 kommer till spel således med en god form och verkade senast inte påverakade av att David Ullström fallit bort ur truppen med sin armbrottsskada.

Läget i lagen

Färjestad har sedan tidigare ett antal spelare på frånvarolistan sedan lång tid tillbaka. I övrigt är Per Åslund borta efter att ha tvingats kliva av senast.

I HV71 är David Ullström borta för resten av slutspelet. I övrigt är det samma frånvarolista som tidigare. Chris Abbott har kommit in i laget igen. Andreas Borgman är avstängd.

Notera att

  • Inget lag har vänt ett 0-3 underläge i slutspelssammanhang i SHL.
  • Färjestad har inte förlorat två raka hemmamatcher sedan i höstas.
  • HV71 har vunnit tio av sina elva senaste matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKHV71.