Brynäs segrade i maratonmatch

24 mars 2017 23:05
#smslutspel2017

Det blev en helkväll i Gavlerinken Arena när Brynäs vann med 1-0 mot Linköping efter förlängning. Matchens enda mål kom efter nästan 16 minuters spel i den femte perioden där Simon Bertilsson avgjorde till ett förlösande jubel.

Det var en intensiv förstaperiod i Gavlerinken Arena. Båda lagen satte fart på spelet och känslorna hängde med då det blev en hel del munhugg mellan lagen.

Några mål skulle vi dock inte få se trots fina chanser åt båda håll, där Brynäs var närmast mot slutet då man tog över lite mer av spelet.

Den täta tillställningen fortsatte i den andra perioden. Båda lagen visade upp stor skicklighet i försvarszonen och lyckades bra med att stänga ned varandras anfallsförsök. Det fanns tillfällen, men både Markus Högberg och David Rautio bjöd också på stabilt spel vilket höll siffrorna nere vid 0-0.

– Det får se ut hur som helst, men vi ska vinna det här, sa Jonathan Granström i Brynäs till C More i paus.

Historiska nollor

Det kom att bli ett gastkramande drama. Den tredje perioden höll samma anda som de två tidigare, och målvakterna fortsatte att spela storartat, samtidigt som båda lagen visade upp bra försvarsspel. Lägena var aldrig hyperfarliga och 0-0 stod sig hela matchtiden ut.

En dramatisk förlängning skulle ta vid. Det var högt tempo och en härlig kamp där båda lagen hade sina ströchanser till ett avgörande till en början. Oskar Linblom i Brynäs kom helt fri vid ett tillfälle men sköt utanför och tidernas längsta 0-0 match i ett slutspel gick in i en femte period.

I den femte perioden skulle det dröja nästan 16 minuter innan avgörandet kom. Direkt efter tekning smällde backen Simon Bertilsson till för Brynäs. Pucken hittade in lågt bakom Högberg till ett förlösande jubel. 1-0 i matchen och nu har Brynäs 3-1 i matcher i kvartsfinalserien.