Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Nyckelmatch på schemat i Gavlerinken Arena

24 mars 2017 13:00
#smslutspel2017

Det är en oerhört viktig match som utspelar sig i Gavlerinken Arena under fredagskvällen. Antingen så kan Brynäs skaffa sig matchboll i kvartsfinalserien mot Linköping eller så utjämnar gästerna serien. Räkna med ett rejält drama under kvällen.


Formkollen

Brynäs har stått för en bra insats i samtliga tre matcher mot Linköping. Visserligen förlorade man senast, men det var inte utan kamp, och Brynäs har förmågan att ställa till stora problem i Linköpings försvarszon.

De två senaste matcherna har dock varit betydligt jämnare än den första kampen mellan lagen, så vi ska nog inte räkna med något annat än att det kommer att tätas till ännu mer ju längre denna matchserie lever.

2-1 slutade matchen senast i Linköpings favör. Bröderna Olimb visade gryende form och det var också Ken André Olimb som smällde in det matchavgörande målet senast, ett mål som har skjutsat in Linköping i matchserien på allvar igen.

Läget i lagen

Varken Brynäs eller Linköping har några nya skador eller sjukdomar att rapportera om i nuläget. Så räkna med samma lag som senast om inget oförutsett inträffar.

Notera att

  • De två senaste matcherna mellan lagen har avgjorts i tredje perioden. Går vi mot en förlängningsmatch?
  • Brynäs ligger i toppen av slutspelsstatistiken i både powerplay och boxplay.
  • Linköpings Marcel Müller har gjort mål i två raka slutspelsmatcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCBIF.