Stabilt Frölunda förlängde matchserien

25 mars 2017 20:25
#FHCSKE

Trots att Frölunda satt i utvisningsbåset mer än gästande Skellefteå så var det hemmalaget som höll i taktpinnen större delen av matchen. Det blev också seger och förlängd matchserie.

Det var en måstematch för Frölunda som bara gjort tre mål på Skellefteåmålvakten Joni Ortio de senaste tre matcherna. Hemmalaget visade upp ett organiserat spel och var det bättre laget i den första perioden som kanske mest blir ihågkommen för målet. Rasmus Dahlin stod för en soloprestation av den högre skolan. Han tog själv in pucken i den offensiva zonen och från högerkanten drog han ett par försvarare innan han med ytterligare en dragning lurade Skellefteåmålvakten och la in 1-0. Frölundamålvakten Johan Gustafsson fick en assist på målet och Gustafsson själv höll tätt under de första 20.

Den andra perioden var den första lik. Känslan var att när Frölunda kunde komma nära mål och avsluta i bra lägen, så fick Skellefteå nöja sig med avslut från längre håll och lite sämre vinklar. Spelet avspeglades också i målprotokollet då Carl Grundström kunde utöka till 2-0. Efter en snabb puckväxling inom laget fick Grundström skottläge i slottet, med ett direktskott förpassade han pucken förbi Joni Ortio i målet.

Bra Skellefteåpress i tredje

– Jag tycker vi tävlar hårdare, vi vill vinna mer i dag och vi är mer bestämda framför mål när vi får lägen, kommenterade målskytten Carl Grundström till C More efter den andra perioden.

Skellefteå hade en riktigt stark period i mitten av den tredje då laget öste på mot mål för allt vad tygen höll. Men det var så dags då, tidigt i tredje hade Christoffer Ehn trocklat in 3-0 till Frölunda. Även om hemmalaget tycktes trappa ner lite på offensiven efter målet så blev det aldrig riktigt nervöst. Bud Holloway kunde göra mål för Skellefteå och därefter fick gästerna rejäl fart och kom till avslut i bra lägen, men Johan Gustafsson i Frölundamålet var säkerheten själv. När Oscar Möller kom i friläge plockade Gustafsson och han skapade stor trygghet i defensiven överlag.

Skellefteå pressade hårt mot slutet, men fick i stället se Frölunda sätta 4-1 i tom kasse. Matchserien lever därmed vidare och vänder mot Skellefteå på måndag då västerbottningarna får ny chans att säkra semifinalplatsen.

Notering från matchen, Frölunda hade fyra tvåminutersutvisningar (en av dem 2+10), Skellefteå hade en.