Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Allt ska avgöras mellan Frölunda och Skellefteå

29 mars 2017 13:00
#FHCSKE

Nu finns det inte längre någon återvändo. Varken för Frölunda eller Skellefteå. Det är vinna eller försvinna som gäller när den sjunde, helt avgörande kvartsfinalen går av stapeln inför ett utsålt Scandinavium.


Formkollen

Det är egentligen oväsentligt att prata om formkurvor och tendenser när det vankas en sjunde och helt avgörande kvartsfinal. Både Frölunda och Skellefteå har visat prov på enastående spel, en otrolig kamp och med härliga känslor i de sex bataljer man gått mot varandra.

Ska man ändå titta in i någon slags formkurva så är det noterbart att Frölunda har vunnit två raka matcher, med kniven mot strupen och ätit upp det 1-3 underläge i matcher man hamnat i. Nu är det snarare så att det är Frölunda som är i förarsätet inför den sjunde och avgörande matchen som går av stapeln på hemmaplan.

Värt att notera inför mötet är att båda lagen har haft enastående målvaktsspel. Så bli inte förvånade om det är Johan Gustafsson i Frölunda eller Joni Ortio i Skellefteå som blir tungan på vågen i denna dramatiskt avgörande match.

Läget i lagen

Frölunda har fått klara sig utan Johan Sundström i de tre senaste matcherna. Det är oklart om han kommer till spel. Mattias Nörstebö klev av senast och det återstår att se om han är tillbaka till onsdagens match.

Skellefeå kommer att få klara sig utan sin lagkapten Jimmie Ericsson som är avstängd. I övrigt väntar samma lag som senast.

Notera att

  • Så sent som för två år sedan vände Frölunda ett 1-3 underläge i matcher till seger 4-3 i kvartsfinalspelet.
  • Frölunda målvakt Johan Gustafsson har över 95 i räddningsprocent i sina två senaste matcher.
  • Historiskt sett är hemmaplan en avgörande faktor i helt avgörande matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCSKE.