BIK

Sanslös vändning när Rögle segrade

23 mars 2017 21:40
Direktkval SHL

"Vi visade karaktär", sa Ludvig Rensfeldt i C More efter den första matchen i direktkvalet mellan Rögle och Karlskoga. Det kan man lugnt säga att Rögle gjorde då klubben vände 0-2 till 3-2 på mindre än fyra minuter i tredje perioden och vann match ett.

Direktkvalet från Lindab Arena inleddes med chanser åt båda håll och den första kvalitativa målchansen hade Victor Ejdsell som träffade målramen. Ejdsell skulle dock revanschera sig kort därefter när han trampade runt Anders Lindbäcks kasse, snurrade runt och skickade in 0-1 bakom landslagsmålvakten. Poängkungen i HockeyAllsvenskan Ejdsell var dock inte klar där. Efter en snabb omställning drev Alexandre Lavoie upp pucken droppade till Ejdsell som pangade dit 0-2. Det andra målet fick hemmalaget att vakna till ordentligt och i slutskedet av perioden var det hård press mot gästernas målvakt Emil Kruse.

– Jag tycker vi kommer ut som det bättre laget. Vi har fått bra snurr i anfallszonen och det känns bra. Vi går dock ner oss lite efter 2-0-målet. De är bra när de får tryck och vi behöver vara starka och spela enkelt i egen zon, sa tvåmålsskytten Victor Ejdsell i C More.

Den andra perioden skulle inte bjuda på några fullträffar även om gästernas Emil Kruse fick jobba hårt för att hålla den intakt.

"Vi visade karaktär"

I den tredje perioden lade Rögle i ytterligare en växel och då tvingades Emil Kruse kapitulera. Det dröjde endast 39 sekunder innan Bryan Lerg serverade Ludvig Rensfeldt som satte 1-2. Det var dock inte slut där för Skåneklubben som minst sagt lyftes av målet. Två minuter och 32 sekunder senare kom kvitteringen när Edwin Hedberg rakade in en retur i numerärt överläge och bara 53 sekunder senare var vändningen fullbordad. Ett fint anfall där Bryan Lerg återigen var inblandad, avslutades av Felix Schütz. 7:40 in i perioden kom nästa mål inför den lyriska hemmapubliken. Simon Ryfors blev målskytt och Karlskoga kändes besegrat.

I slutet av matchen tog laget ut målvakten för att forcera fram en reducering. Karlstadklubben fick också ett jätteläge att lyckas med det, men Anders Lindbäck stod för en fantastisk räddning. Istället för en reducering satte den hårdföre backen Almen Bibic 5-2 i tom kasse och match ett gick till Rögle.

– Vi visade karaktär idag, de första två var vi inte riktigt med men i tredje tog vi hjälp av publiken och kom igen i tredje. En viktig seger, sa Rögles Ludvig Rensfeldt till C More.

Match nummer två i direktkvalet spelas på lördag i Karlskoga.