MIK

Ny Moraseger ger ledning över Leksand

26 mars 2017 20:44
Direktkval till SHL

Moramålvakten Christian Engstrand hade en strålande afton och höll kvar laget när Leksand pressade i matchens inledning. Laget i övrigt spelade också sina kort väl och det blev till slut storseger i daladerbyt.

Leksand och Mora fortsätter vinna på bortaplan. I kväll var det Moras tur då laget besökte dalarivalerna. Matt Bailey gav Mora ledningen i den första periodens sjunde minut. Målet kom efter att gästerna lyckats spela av fyra - i det närmaste sammanhängande - minuter i numerärt underläge i matchens början och det fortsatte vara hett på isen. Efter målet åkte Leksands Tobias Forsberg ut två minuter för tripping och kort därefter drog Jacob Nilsson i Mora på sig 5+20 för en huvudtackling. I det numerära överläget som Leksand så småningom fick kunde Johan Porsberger kvittera.

Det blev lite lugnare känslor i den andra perioden, men Kevin Goumas retade nog upp en och annan leksing när han tidigt satte 2-1 för Mora. I samband med en Morautvisning i den fjortonde minuten kom sedan också 3-1 för gästerna när Matt Bailey gjorde mål i numerärt underläge. Leksand hade så långt ledningen i skottstatistiken med 20-11, men i målmässigt var det underläge. En stor anledning till det var Moramålvakten Christian Engstrand som hade en strålande kväll.

"Tredje är riktigt bra"

I den tredje periodens åttonde minut satte Alexander Hilmersson viktiga 4-1 för Mora - ett mål som gjordes i numerärt överläge och Leksand var i rejäl brygga. Hemmalaget plockade tidigt ut målvakten Atte Engren, men fick se Kevin Goumas sätta 5-1 i tom kasse. Efter två Morautvisningar i slutet av matchen plockade Leksand än en gång ut Engren, men inte heller i spel sex mot tre lyckades laget göra mål. I slutet fastställde Emil Bejmo slutresultatet 6-1 i tom kasse.

– Jag tycker att de kommer ut bra i den första perioden, sen tar vi över. Den tredje är riktigt bra, den får vi ta med oss, kommenterade Moras Alexander Hilmerson till C More.

Mora har 2-1 i matcher, nästa match spelas i Mora på tisdag klockan 19:15.