RBK

Jättedramatik när Rögle säkrade SHL-spel

29 mars 2017 23:22
Direktkval till SHL

Efter en osannolik upphämtning i den tredje perioden tvingade Karlskoga matchen till förlängning. Väl där kunde Rögle avgöra, men det dröjde till slutet av den andra förlängningsperioden.

I tidigare matcher har Karlskoga tagit ledningen och Rögle vänt till seger. För första gången i kvalet var det Rögle som gjorde matchens första mål och återigen var det lagets specielle målskytt Edwin Hedberg som nätade, assisterad av Ludvig Rensfeldt.

Det blev inga fler mål i den första perioden som dock avslutades med två Rögleutvisningar när bara sekunder återstod. I det två man stora numerära överläget som Karlskoga hade i inledningen av den andra perioden kunde Alexandre Lavoie få in kvitteringen, redan i den första spelminuten.

Skottstatistiken i den andra perioden var jämn men gick i hemmalagets favör; 13-11. Det var ändå bortalaget Rögle som gjorde nästa mål och det var Dominik Granak som gav Rögle en 2-1-ledning som stod sig perioden ut.

Redan i den tredje periodens första minut utökade gästerna till 3-1 via Sebastian Collberg. Men hoppet tändes hos spelare och den stora hemmapubliken när Juliuz Persson, med åtta minuter kvar av perioden satte en reduceringspuck.

Kraftfull Karlskogapress i tredje

Avslutningen på den tredje perioden blev dramatisk när Karlskoga plockade målvakten Emil Kruse och försökte sätta kvitteringen. Hemmalaget slarvade med pucken vilket gav Rögles Daniel Sylwander ett gratismål fram till 4-2. Ridå - nej då! Det tog bara sekunder innan Simon Mattsson reducerade igen och Karlskoga pressade ånyo med tom kasse. Karlskoga skapade en kraftfull press mot Anders Lindbäck i Röglekassen och med 17 sekunder kvar fick Theodor Lennström en diagonalpass och då hängde Lindbäck inte med i sidledsförflyttningen, 4-4 var ett faktum och matchen gick till förlängning.

Det blev en lång förlängning, inga mål kom i de första 20 minuterna. Lagen spelade så disciplinerat som förutsättningarna tillät och drog inte på sig några utvisningar. I den andra förlängningsperioden avgjorde till slut Rögle. Felix Schütz stod och stångades framför mål och Jack Connolly skickade in pucken för lagkamraten att raka in.

– Varje match var riktigt bra, vi hade tur för de gjorde ett bra jobb. Vi var lite chockade inför övertidsspelet, men vi lyckades samla oss och få till det, sa Rögles matchhjälte Felix Schütz till C More efter matchen.

Däremed är Rögle klart för SHL även nästa säsong, efter 4-0 i matchserien.