MIK

Leksand har kniven mot strupen: "Do or die"

30 mars 2017 13:00
Direktkval till SHL

Efter att Mora vunnit med 4-1 under tisdagen är det nu 3-1 i matcher till gästerna. Kan Leksand tillsammans med publiken i Tegera Arena hålla denna kvalserie vid liv?

Match: 30/3 19.15 Leksand - Mora, Tegera Arena

Sändning: TV 12, C More Hockey, cmore.se

Vinsten i tisdags gör att Mora nu är en match från SHL-spel till nästa säsong. Och det var Mora som kom ut som det hungrigaste och hetaste laget i inledningen av den första perioden senast, men Leksand arbetade sig in mer och mer i matchen. Första perioden bjöd på en del hyffsade chanser och en missad straff från Leksand.

– Det är jämnt tycker jag. Vi har haft lite chanser i powerplay men måste sätta lite mer press och komma mer samlat, sa Moras Robin Johansson i C More.

Men efter en del slarv från Leksand i den andra perioden kunde Mora gå upp i ledningen Matt Bailey gjorde Moras första mål efter att Leksands Ben Youds slarvat på blålinjen. Leksand bjöds sen in i matchen genom ett powerplay, men Mora klarade av det numerära underläget och lyckades utöka ledningen kort efter att man blivit fulltaligt igen. Johan Olofsson tog sedan chansen att redycera när han kom i ett två mot ett-läge. Men glädjen blev kortvarig då Matt Bailey passade på att bli tvåmålsskytt innan den andra perioden var slut.

– Vi började bra och även i andra perioden hade vi några fina lägen. Men vi utnyttjar dem inte medan Mora gör det. De är starka i sina kontringar. Vi måste vara mer försiktiga där, konstaterar Eric Castonguay för Leksands hemsida.

I inledningen av den tredje perioden drog Castonguay på sig en trippingutvisning, och det tog Mora till vara på. Emil Bejmo fastställde slutresultatet 4-1. Mora var sen närmre att göra 5-1 än att Leksand skulle få in en reduceringspuck.

– Det var högt ljud härinne idag och fantastiskt att få vinna inför våra fans. Vi ska inte titta för långt fram, vi siktar bara på nästa match och att vinna den. Det var skönt att få in två puckar idag, sa Moras Matt Bailey efter matchen.

Eric Castonguay är väl medveten om läget.

– Vi har inte gett upp. Vi får ta en match i taget nu. Det är ”do or die” på torsdag.

Läget i lagen:

Både Leksand och Mora ser ut att komma till kvällens möte med samma laguppställning som senast.

Notera att:

• Moras Matt Bailey hade förutom hans två mål, nio skott på mål och tre tacklingar.
  • Skottvilligast senast i Leksand var Mattias Ritola och Oscar Lang som båda noterades för fyra skott vardera.
  • Det var två skottvilliga lag senast, skottstatistiken skrevs till 30 för Mora och 35 för Leksand.