HV vann rond ett – knäckte Malmö i tredje perioden

1 april 2017 17:40
#HV71MIF

HV71:s målexplosion i den tredje perioden bäddade för seger hemma i ett kokande Kinnarps Arena. 1-2 blev 5-2 i slutperioden, när rond ett tillföll Jönköpingslaget.

Inför ett kokande och stämningsrikt Kinnarps Arena var det HV71 som kopplade ett tungt grepp i matchinledningen. Trycket tonade av när Malmö fick chansen i powerplay och därefter det blev bataljen aningen mer jämn. Det var just i spel fem mot fyra som det första målet skulle komma, efter att Oscar Sundh var lite för het i en uppgörelse med André Benoit. Andreas Thuresson såg till att öppna målskyttet i det numerära överläget när han dunkade in 1-0 på pass från Ilari Filppula.

– Fullt tryck på en gång - det är så vi vill starta på hemmaplan. Jag har inget speciellt att klaga på, mer än att vi ska sätta våra chanser, sade HV71:s Mattias Tedenby till C More i pausen.

HV71 skulle i den andra perioden äntligen få utdelning. Förvisso var gästerna nära att dubbla sin målskörd när Nichlas Hardt prickade målramen, men efter en viss press satt hemmalagets 1-1-mål bakom gästernas burväktare. Filip Sandberg skrinnade in mot mål och såg sin tänkta passning in mot slottet styras in på en Malmöskridsko och förbi en chanslös Alsenfelt.

HV-vändning i tredje

Hemmalaget gick för att fullborda sin vändning, men i stället satte sig gästerna återigen i förarsätet. Jens Olsson fångade upp pucken på offensiv blå innan han serverade Ilari Filppula, som i sin tur hittade fram till Robin Alvarez som satte pucken högt bakom Linus Söderström. Hemmalaget hade bud på en 2-2-puck, men uddamålsledningen stod sig in i den tredje.

Den tredje perioden blev en riktig målexplossion för hemmalaget. Dryga tre minuter in kom kvitteringen efter ett fint samspel i kedjan Sandberg-Andersson-Tedenby, där Lias Andersson tog vara på egen retur och slog in pucken på tennis - och tre minuter senare bröt sig Chris Abbott fri och fullbordade vändningen. Därefter tog hemmalaget över matchen och gick ifrån till 5-2 innan slutsignalen ljöd. Därmed plockade jönköpingslaget rond ett, när serien nu vänder ner till Malmö Arena.