Urstarkt Frölunda nollade Brynäs

10 april 2017 21:33
#FHCBIF

Frölunda visade upp en styrkedemonstration i den femte semifinalen när Brynäs besegrades med 4-0 i Scandinavium. Frölunda malde ner gästerna och kunde till slut, klart rättvist skaffa sig slagläge i semifinalen.

Det var bra stämning i ett utsålt Scandinavium när den femte semifinalen mellan Frölunda och Brynäs gick av stapeln. Tränaren Roger Rönnberg i Frölunda hade gett order om att spelet skulle förläggas i Brynäs zon, och perioden tillhörde Frölunda till en början.

Brynäs växte dock in i spelet allt eftersom och gick till pausvila med klar skottövervikt även om det var 0-0 på resultattavlan.

– Ingen jättebra hockey egentligen, men det är ordentlig kamp där ute, sa Jesper Jensen i Brynäs till C More.

Kraftig hemmadominans

Den andra perioden tillhörde Frölunda för hela slanten. Hemmalaget kom i den ena anfallsvågen efter den andra, och sköljde över Brynäs. Det pressades, gnuggades och tacklades för att skapa målchanser och Brynäs fick streta emot rejält för att hjälpa Felix Sandström i gästernas mål.

Men till slut kunde man inte stå emot. Joel Lundqvist vände om bakom mål, skickade in pucken framför mål, och där stod en fri Victor Olofsson som bara hade att raka in 1-0 i nät. En ledning som var i underkant efter två perioder.

– Det var en bra period av oss, vi rycker upp oss rejält och nu spelar vi på den nivå vi vill, sa Joel Lundqvist i Frölunda till C More.

Inledningen på den tredje perioden kantades av utvisningar åt båda håll, och båda lagen visade upp bra spel, skapade lägen, men fick ingen utdelning. Spelet böljade och innehöll långa spelsekvenser men Frölunda kändes i det långa loppet starkare och tyngre än Brynäs. När sedan 2-0 också kom genom ett backskott av Rasmus Dahlin var det klappat och klart.

Av bara farten kom sedan också 3-0 genom den notoriske målskytten Casey Wellman på straff. Efter det målset orkade inte Brynäs forcera framåt. Frölunda spelade av händelserna på ett kontrollerat sätt, John Nyberg ökade på till 4-0, Johan Gustafsson höll nollan och hemmalaget kunde segra på ett säkert sätt och har nu 3-2 ledning i matchserien.