Kevin Clark glänste när Brynäs fixade match sju

12 april 2017 21:39
#BIFFHC

Med en ruskig effektivitet och fantastiska insatser från Oskar Lindblom, Felix Sandström och i synnerhet hattrick-hjälten Kevin Clark fixade Brynäs en sjunde, helt avgörande match i Scandinavium på långfredagen.

Trots att det var Brynäs som hade kniven mot strupen var det gästande Frölunda, med SM-finalen inom räckhåll, som inledde bäst. Laget tvingade omgående Felix Sandström till flera kvalificerade räddningar. Trots gästernas starka press var det hemmalaget som nätade först. Efter fint förarbete av Johan Alcén och Ponthus Westerholm kunde Pathrik Westerholm pricka in 1-0 via stolpen. När hemmalaget sedan fick ett numerärt överläge kom nästa mål. Oskar Lindblom var regissören när han prickade bladet på Kevin Clark framför kassen. 41 sekunder senare small det igen när ett ruskigt effektivt Brynäs gick ifrån till 3-0. Tomas Zaborsky blev målskytt med Gävlelagets sjätte skott i perioden, en utdelning på femtio procent.

– Jag tycker att vi tar tillvara bra på chanserna och sätter dit dem. Vi kan dock spela bättre i perioden tycker jag. Vi har fyra kedjor där alla kan göra mål, men vi ska upp lite till här, sa Brynäs Jonathan Granström i C More.

Brynäs inledde den andra perioden betydligt bättre än den första och skulle också få utdelning. Precis som på 2-0-målet var det duon Lindblom och Clark som glänste. Efter en ny precis passning från Lindblom kunde Clark raka in sitt andra för kvällen och åttonde i slutspelet. Kvällen skulle bli ännu bättre för Clark och Brynäs. 5:20 in i andra perioden lyckades kanadensaren fullborda sitt hattrick för 5-0, 29-åringens andra tremålsmatch på de två senaste hemmamatcherna i matchserien.

"Fredag, det är allt jag tänker på"

Den tredje perioden blev tät, jämn och känslofull. Några mål det såg det ut som att vi inte skulle bjudas på men med tre skunder kvar av matchen bjöd Jonathan Granström på en riktig delikatess. Fri med Dan Bakala gjorde han en kroppsfint och släppte elegant pucken mellan benen på burväktaren för Gävlelagets tredje 6-0-seger i årets slutspel.

Felix Sandström fick hålla sin första nolla i slutspelet med 32 räddningar och den unge burväktaren var tillsammans med Kevin Clark och Oskar Lindblom matchens förgrundsfigurer. På långfredagen ska matchserien avgöras och vi lär bjudas på en häftig tillställning i Scandinavium när finalmotståndaren till HV71 ska utses.

– Vi är bara redo för fredag, det är allt jag tänker på. Nu är vi här, vid en match som avgör allt och leder till final. Vi är riktigt fokuserade. Det kommer att bli en kamp och vi måste upp i samma nivå som ikväll för Frölunda är ett annat lag på hemmais, säger Brynäs hattrick-hjälte Kevin Clark i C More.