• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Kan HV71 få offensiven att lyfta igen?

20 april 2017 09:20
#HV71BIF

Senast blev det bara 16 skott framåt för HV71 och Brynäs kunde kvittera finalserien till 1-1 i matcher. Nu står åter Kinnarps Arena i händelsernas centrum, och frågan är om HV71 då åter kan få offensiven att lossna?


Formkollen

HV71 inkasserade sin blott andra förlust i årets slutspel när Linus Ölund skickade in avgörandet för Brynäs i den andra finalmatchen. En match där HV71 inte kom upp i normal nivå, och insatsen var laget inte nöjda med.

Någon vidare formsvacka för HV71 finns det inte att tala om trots detta. Snarare tvärtom då HV71 inte förlorat en enda slutspelsmatch under ordinarie tid. Dessutom väntar nu nästa match på hemmais. Där är HV71 obesegrade i slutspelet och faktum är att man i varje hemmamatch i slutspelet, minst gjort tre mål framåt.

Brynäs fortsätter att imponera när man har spelhumöret på topp. I senaste matchen pressade man tillbaka HV71 rejält och lendingen med 1-0 efter två spelade perioder var i underkant. Skotten kom från alla håll och Linus Söderström i HV-målet fick jobba hårt.

Nu återstår det att se om Brynäs kan ta med sig det spelet även till bortaplan. Man har tidigare haft en tendens i slutspelet att pendla en del i prestationerna.

Läget i lagen

HV71 har fortsatt Teemu Laine, David Ullström och Chris Abbott skadade för resten av finalserien. Niklas Hansson har stått utanför laget den senaste tiden och Fredrik Petterson-Wentzel har missat de två senaste matcherna.

Hos Brynäs är Jörgen Sundqvist långtidsskadad. Simon Bertilsson har missat de två första finalmatcherna, men närmar sig en återkomst och Nick Johnson har stått utanför laget den senaste tiden.

Notera att

  • HV71 är obesegrade på hemmaplan i årets slutspel.
  • På lagens sex möten denna säsong har hemmalaget alltid vunnit.
  • HV71:s Martin Thörnberg och Adam Almqvist har gjort poäng i båda finalmatcherna.
  • Brynäs har inte vunnit sin tredje match i vare sig kvart- eller semifinal.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF.