Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Hemmastarkt HV71 ska ta kommandot

15 april 2017 11:00
#HV71BIF

Efter en lång och tuff säsong är vi nu här - i SM-finalen 2017. I den ställs HV71 och Brynäs mot varandra i en sprakande tillställning. Kinnarps Arena är värd för final ett och det är ett ruggigt hemmastarkt HV71 som skrinnar ut på isen.


Formkollen

HV71 har på sin väg fram till finalen avverkat Färjestad med 4-0 i matcher i kvartsfinal och i semifinalen slogs Malmö ut med 4-1 i matcher. Det betyder att smålandsklubben endast förlorat en match under slutspelet och den var efter förlängning i Malmö Arena. Hemma i Kinnarps Arena har laget idel vinster och räknar vi in de sista matcherna i SHL har klubben tio raka viktorior på hemmaplan. Det är alltså ett riktigt formstarkt HV71 som kommer till spel på söndagen.

Brynäs har fått slita lite mer för sitt avancemang till den första SM-finalen sedan 2012. I kvartsfinalen gick laget till sex matcher mot Linköping (4-2) och i semifinalen krävdes det sju mot Frölunda efter en fantastisk matchserie. Det återstår att se om Brynäs en veckas mindre vila och fyra matcher mer än HV71 kommer att påverka laget.

Spelarkollen

Hos hemmalaget HV71 har unge Filip Sandberg haft ett starkt slutspel och noterats för sex mål på nio slutspelsmatcher. I kedja med Lias Andersson och Mattias Tedenby har 22-åringen skördat stora framgångar och fått fart på målskyttet. Här finns en längre intervju med forwarden inför finalen.

Hos Brynäs är Kevin Clark och Oskar Lindblom två spelare som verkligen stuckit ut. Clark leder målligan i slutspelet (9 mål) efter att ha lyckas med bedriften att göra hattrick i två semifinaler. Lindblom, han var matchens gigant i den avgörande semifinalen i Scandinavium och gjorde två mål samt en assist. Totalt har 20-åringen gjort 13 poäng på 13 slutspelsmatcher och berättar om sina finaltankar i en intervju med SHL.se.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som den senaste tiden saknats i lagens matchtrupper. Värt att notera är att för Brynäs var trion med Simon Bertilsson, Elias Fälth och Nick Johnson alla på is under lördagen.

Notera att

  • Senaste gången lagen var i final, HV71 2010 och Brynäs 2012 vann de guld.
  • Brynäs har vunnit 13 SM-guld och HV71 fyra.
  • Under lagens fyra möten i SHL vann de två vardera, samtliga av hemmalaget. I finalen har HV71 hemmaplansfördel efter att ha slutat före Brynäs i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF.