• Huvudsponsorer

Tor 16 Nov  (7 matcher)
Fre 17 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (6 matcher)
Tis 21 Nov  (5 matcher)
Tor 23 Nov  (7 matcher)
Lör 25 Nov  (7 matcher)
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Brynäs mot nytt målkalas i Gavlerinken Arena?

18 april 2017 12:00
#BIFHV71

Brynäs fick inte riktigt till det i Kinnarps Arena under den första finalen som HV71 till slut vann med klara 5-2. Nu är Gavlerinken Arena spelplats och hemmapubliken vill se en snabb vedergällning och nytt målfyrverkeri.


Formkollen

Förlusten i den första finalen var Brynäs femte på bortaplan i slutspelet och tredje på de fyra senaste. Hemma i Gavlerinken Arena är dock laget, precis som HV71, otroligt formstarkt. Fem segrar och en förlust är facit för klubben.

HV71 fortsätter att vara i det närmaste ostoppbara på hemmais. I slutspelet har inget lag lyckats besegra smålandsklubben i Kinnarps Arena och blandar vi in SHL i mixen har klubben elva raka vinster. Lagets enda förlust i slutspelet, den kom på bortais i Malmö Arena.

Spelarkollen

Simon Önerud har gjort tre mål de två senaste matcherna och var en av de bästa spelarna under den första finalen. Redan efter 29 sekunder lyckades han spräcka målnollan och hade sedan fyra skott på mål. På HV71:s hemsida finns en intervju med honom.

Brynäs viktige back Ryan Gunderson hade en lite tyngre afton i den första finalen. 31-åringen, som spelade mest i Brynäs med 24:26 åkte av isen med -3 i plus/minus-statistiken. Vi kan nog räkna med att amerikanen är rejält revanschsugen inför final två.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som den senaste tiden saknats i lagens matchtrupper. Brynäs backar Elias Fälth och Simon Bertilsson tränade under måndagen i vanliga tröjor och Fälth kan vara tillbaka redan på tisdagen, Bertilsson tidigast torsdag. Uppgifterna kommer från Brynäs rapport av måndagens träning.

Notera att

  • Anton Bengtsson hade endast en poäng i slutspelet innan den första finalen. Väl där kom tre assist och han var en av isens giganter.
  • Oskar Lindbloms fina form håller i sig och supertalangen stod för ett av Brynäs mål senast och är nu uppe i 14 slutspelspoäng.
  • David Rautio, Brynäs succémålvakt från kvartsfinalserien mot Linköping (tre nollor) har endast startat en match sedan dess och stått åt sidan för Felix Sandström de fem senaste matcherna.
  • Brynäs har gjort 17 mål de fyra senaste hemmamatcherna, HV71 tolv de fyra senaste bortamatcherna.
  • Brynäs har vunnit de fyra senaste matcherna hemma mot HV71.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFHV71.