Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

En sjunde avgörande krävs för första gången på 13 år

28 april 2017 15:17
#HV71BIF

Det ska avgöras, vilka får lyfta Le Mat-bucklan och ta hem det efterlängtade guldet? Match nummer sju, i SM-finalen 2016/2017. HV71 mot Brynäs i ett fullsatt Kinnarps Arena. Ingredienserna? Blod, svett och tårar.


Formkollen

Brynäs hade hoppats att få lyfta bucklan i Gavlerinken under torsdagens möte. Men efter kallduschen under den första perioden där HV71 tog ledningen med 3-0 var stämningen något dämpad. Men som alla vet går det snabbt i hockey, trots en stark avslutning så kom Gävlelaget inte närmare än reduceringen till 3-4, innan Oscar Sundh avgjorde för gästerna i tom bur. Men räkna med att Brynäs har blodad tand i den sista avgörande matchen.

HV71 är det enda lag som under en finalserie vänt ett 2-3-underläge till 4-3. Detta var mot Färjestad under finalserien 2003/2004, alltså senast en final gick till sju matcher. Så om det är någon som vet hur man vänder detta så är det just kvällens hemmalag. Det kommer bli en kamp ända in i kaklet, från båda håll. Var så säkra på det!

Läget i lagen

Det är fortsatt långtidsskadade Simon Bertilsson och Jörgen Sundqvist som saknats i Brynäs. Nick Johnson har fortsatt varit utanför truppen.

Hos HV71 är Teemu Laine, David Ullström och Chris Abbott långtidsskadade. Niklas Hansson har stått utanför laget. Martin Thörnberg har inte spelat de senaste matcherna, återstår att se om han finns med i säsongens sista laguppställning.

Notera att

  • HV71:s Filip Sandberg noterades för tre assist under torsdagen.
  • Kristofer Berglund och Christoffer Persson gjorde sina första poäng mot Brynäs under denna finalserie senast.
  • Brynäs Marc Zanetti spelade endast en minut under torsdagen.
  • Brynäshjälten Ryan Gunderson noterades för två assist och spelade lite mer än 25 minuter.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF.