Luleå straffade Djurgården igen

23 september 2017 20:34
#LHFDIF

Förra säsongen avgjordes samtliga matcher mellan Luleå och Djurgården efter ordinarie tid, tre av dem efter straffar. Nu var det dags igen när norrbottningarna straffade Djurgården.

I den första perioden mellan Luleå och Djurgården var det gästerna som var det bättre laget. Luleå hade svårt att få igång sitt spel och fick endast iväg tre skott på mål i en mållös period.

– Jag tycker vi åker och åker men kommer ingenstans. Vi måste samla ihop oss, det blir jobbigt när vi inte kuggar i, sa Luleås Patrick Cehlin i C More.

I den andra perioden, en period som kantades av många utvisningar, lyckades Luleå skjuta nio skott mot Adam Reideborn och jämnade ut spelet i matchen. Några mål bjöds vi dock inte på i den perioden heller.

"Kräva mycket mer"

I den tredje skulle dock målvakterna få kapitulera. Först lyckades Patrick Cehlin peta in 1-0 till hemmalaget vid Reideborns närmsta stolpe. Det såg länge ut att det skulle sluta 1-0 men med mindre än två minuter kvar visade René Bourque prov på sin kvalitet när han stänkte dit 1-1 i taket. Det innebar att vi ännu en gång skulle få förlängning och senare straffar mellan Luleå och Djurgården. Väl där blev Einar Emanuelsson och Patrick Cehlin målskyttar och sköt bonuspoängen till Luleå.

– Vi steppar upp i andra, men kan kräva mycket mer av varandra. Vi får dock med oss två poäng och det är bra. Vi är inte nöjda med prestationen, men med poängen, sa Patrick Cehlin i C More efter matchen.