Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Kan hemmaplan fälla avgörandet för Luleå?

23 september 2017 10:00
#LHFDIF

Det brukar bli täta, känslofyllda och långa matcher när Luleå och Djurgården möts. Lördagens match lär inte bli något undantag när SHL-säsongen bara är två matcher gammal.


Formkollen

Luleå har inlett säsongen med ett dubbelmöte med Örebro vilket resulterat i en seger och en förlust. Senast gick de mållösa av isen trots att laget sköt 33 skott på mål.

Djurgården gick en riktig holmgång mot Malmö hemma senast. Det blev seger efter förlängning och det kan ha gett stockholmarna den energi det lär behövas för att skrinna in på isen i Coop Norrbotten Arena.

Läget i lagen

Inte speciellt mycket frånvaro har rapporterats från något av lagen. Jan Sandström har missat säsongsinledningen för Luleå och Djurgården saknade senast Tom Nilsson utöver långtidsskadade Daniel Brodin.

Notera att:

  • Luleås Patrick Cehlin sköt fem skott på mål senast, samt två som smet utanför. Han väntar fortfarande på sitt första mål i Luleåtröjan.
  • Djurgården har två spelare som gjort poäng i båda de inledande matcherna, Andreas Engqvist och Jesper Pettersson.
  • René Bourque gjorde senast sin första poäng för Djurgården, han fick målet som vi först trodde att han spelade fram till.
  • Alla fyra möten mellan lagen förra säsongen gick till förlängning eller straffar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFDIF