Harju och Olausson avgjorde sent för Luleå

26 september 2017 21:36
#LHCLHF

Efter en tät drabbning fick Linköping och Luleå jobba övertid. Med 15 sekunder kvar av denna kom avgörandet när gästerna bärgade sin tredje tvåpoängare på de fyra första matcherna i SHL 2017/2018.

Matchen satte fart direkt efter nedsläpp och det var nära för Linköping redan i det andra anfallet. Men det var Luleå som tog ledningen strax därefter.

Einar Emanuelsson satte sitt tredje mål för säsongen efter att han rundat kassen, åkt sig i position och sedan prickskjutit in pucken bakom Jacob Johansson, som säsongsdebuterade i hemmakassen. En fin prestation av Emanuelsson som trots det var blygsam.

– Jag fick mycket tid och det var mycket folk framför mål så jag bara sköt in den, kommenterade han i pausen till C More.

Men innan vilan kvitterade Linköping. Målet kom i powerplay av Derek Roy, hans första mål i SHL och i Linköping.

Jämnt och ovisst

Andra perioden påminde i mångt och mycket om den första. Båda lagen hade möjligheter till fler mål, men Luleå satte sina puckar i målramen och Linköping hade en storspelande Joel Lassinantti emot sig.

Men ett mål föll. Daniel Olsson-Trkulja styrde in sitt första SHL-mål och det var hemmaledning med 2-1.

Drygt tre minuter in i tredje perioden ställde Luleå om i en spelvändning tre mot två. Emil Larsson sköt och Niklas Olausson slog in kvitteringen fram till 2-2.

Båda lagen gjorde försök att avgöra under ordinarie speltid även om graden av disciplin skärptes. Matchen fick till slut avgöras efter förlängning.

Chad Billins åkte ut med mindre än två minuter kvar av förlängningen och då passade Luleå på att sätta segerpucken. Niklas Olausson spelade fram Johan Harju som styrde in pucken. Det var Luleås tredje tvåpoängare så här långt in i SHL.

– Starkt av oss att komma tillbaka och vinna, trepoängarna får komma senare, sa Harju till C More.