Efterlängtad trepoängare i Gavlerinken Arena

15 februari 2018 21:45
#BIFÖRE

Örebro kom till Gavlerinken med nio raka förluster, och hemmalaget sökte sin första trepoängare på hemmaplan sedan den 20 januari - två hungriga lag med andra ord. Till slut var det gästerna som drog det längsta strået och Örebros förlustsvit är nu äntligen över efter att ha besegrat Brynäs med 4-3.

Det var inget av lagen som tog tag i taktpinnen till en början. Men hemmalaget tog ledningen efter drygt fyra minuter in i matchen när Aaron Palushaj hittade fram till Jörgen Sundqvist framför mål, det var Brynäs första skott på mål och Axel Brage i Örebrokassen fick en tuff start. Målet gjorde att tempot höjdes något i matchen, och trots att gästerna etablerade sig i offensiv zon i kortare perioder så hade de svårt att komma till några vassare avslut. Axel Brage fick fortsätta att jobba hårt och svarade bland annat för ett par svettiga räddningar när Juuso Ikonen fick chansen två gånger om. Men Örebro spelade upp sig mot slutet och hade chansen att kvittera. Christopher Mastomäki hade ett bra läge och det rasslade till i nätmaskorna, dock tog pucken i utsidan av buren. I slutsekunderna hade Jonathan Andersson chansen att kvittera men i skottögonblicket gick klubban av.

– Helt okej första period. Vi måste komma ut lite enklare ur egen zon och inte slarva där och få lite längre anfall på dem. Vi måste snurra mer i hörnen så de blir trötta, så tar vi det därifrån, sa Jonathan Andersson till C More efter den första perioden.

Förlustsviten äntligen bruten

Det var ett ordentligt målkalas i Gavlerinken Arena i inledningen av mittenakten. När inte ens fem minuter passerat på matchklockan stod det 3-2 till Örebro. Tyson Spink fick in kvitteringen genom att skjuta i stolpen och via Rautio in i mål, och inte ens minuten senare hade Tom Wandell sett till att gästerna tagit ledningen efter att ha styrt in Victor Bartleys skott. Även Jeremy Williams fick en assist på det andra målet och stod för sin första SHL-poäng i karriären. Glädjen blev inte långvarig för Örebro när Kevin Clark fick in en kvittering när han lämnades obevakad framför Axel Brage. Klockan stod på 04:50 när gästernas tredje mål kom, Cristopher Mastomäki styrde in skottet från Jonathan Andersson. Det var fördel Örebro i den andra perioden som även fick chansen att utöka ledningen i numerärt överläge två gånger om. Men David Rautio höll tätt och Brynäs visade att man är SHL:s bästa lag i boxplay.

Den sista perioden kantades av utvisningar, mest för hemmalaget vilket gjorde att Örebro kunde etablera ett ordentligt tryck mot Rautio. Trots detta fick Brynäs in en kvittering när de fick chansen i numerärt överläge för andra gången i matchen. Linus Ölund behövde bara tretton sekunder och kunde efter att pucken studsat ordentligt framför Brage, peta in pucken. Tyson Spink såg sedan till att Örebro tog tillbaka ledningen med drygt tio minuter kvar på klockan. Gästerna fortsatte att mata skott mot David Rautio, men det blev inga fler mål för närkelaget som vann skottstatistiken i den sista perioden med 17-7. I och med kvällens seger är Örebros förlusttrend med nio raka matcher bruten och klubben tog sig om Mora i tabellen och är nu tolva.

– Det var ganska skönt, grabbarna gör en riktig kämparinsats. De gjorde vad som behövdes och spela som ett lag, alla gjorde en riktigt stark insats. Vi är väldigt glada för segern, sa en nöjd Niklas Sundblad till C More.