Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

Kan Karlskrona få HV71 och Söderström på fall?

30 september 2017 10:00
#KHKHV71

Senast de båda lagen drabbades samman, i tisdags, krävdes det straffar för att skilja de båda lagen åt. Då gick extrapoängen till HV71, kan Karlskrona dra det längsta strået idag?


Formkollen

Karlskrona kommer senast från en komfortabel seger mot Linköping där blekingelaget vann med 4-2. Senast HV71 stod för motståndet, så sent som i tisdags, vann HV71 på straffar. Detta trots att Morten Madsen både reducerade och kvitterade i den andra perioden. Kan Karlskrona ta revansch och fortsätta på vinnarspåret idag?

HV71 mötte Luleå under torsdagen och vann med klara siffror, 3-0 slutade matchen. Smålänningarna vill förstås fortsätta med sitt stabila spel och frågan är om det räcker med 60 minuter idag? Eller kommer det krävas ytterligare övertid och straffar för att skilja de båda lagen åt?

Läget i lagen

Victor Aronsson missade inledningen av säsongen men fanns med senast mot HV71, dock spelade han bara fyra minuter och fanns med på frånvarolistan i torsdags igen. Även Ludvig Blomstrand och Gabriel Altberg har även missat de senaste matcherna.

HV71's frånvarlista är fortsatt lång. Fredrik Pettersson Wentzel rehabar fortfarande sedan har Adam Åhman, Christoffer Persson, Isac Brännström, Kevin Stenlund och Filip Svenningsson har saknats de senaste matcherna.

Notera att

  • Förra säsongen tog HV71 full pott mot Karlskrona.
  • Mattias Guter sköt fem skott på mål mot Linköping och noterades för två assist.
  • Linus Söderström höll säsongens första nolla mot Luleå.
  • HV71 gör sin andra bortamatch av fem i rad ikväll.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKHV71.