Rögle fick sista ordet i målfesten

30 september 2017 18:05
#RBKMIF

Det gjordes hela 15 mål i det skånska derbyt mellan Rögle och Malmö, men det krävdes ändå övertid för att utse en vinnare. Då klev hemmalaget fram och tog sina första poäng för säsongen efter slutresultatet 8–7.

Det var två hungriga lag som stålsatte sig inför Skånederbyt i Lindab Arena. Rögle, som hade revansch att utkräva efter 1–5-förlusten mot Malmö i premiären, fick bäst start. När klockan snart skulle passera tre minuter gjorde Sebastian Collberg 1–0 på styrning av Craig Schiras skott i numerärt överläge. Mindre än en minut senare utökade Edwin Hedberg ledningen till 2–0 efter en snabb omställning.

Malmös tränare Peter Andersson begärde då time-out. Men det visade sig att Rögle inte var klara där. För Bryan Lerg skulle skriva in sig i målprotokollet, till 3–0, en kort stund senare. Malmö replikerade dock blixtsnabbt genom Nichlas Hardt, och gästerna hade dessutom bud på fler mål under inledningsperioden.

Alvarez kvitterade sent

Efter en mållös öppning skulle det rassla till ordentligt under den sista fjärdedelen av andra perioden. Först gjorde Mathias From 4–1, och sedan kom lagen att turas om med målskyttet. När perioden var över stod det därmed 5–3 till Rögle.

Målen fortsatte att komma. Edwin Hedberg fullbordade sitt hattrick med sex minuter kvar att spela, vilket innebar 7–5 till Rögle. Men Malmö var inte färdiga utan skulle göra både 6–7 och slutligen 7–7 genom Robin Alvarez. Efter 14 gjorda mål under ordinarie tid gick avgörandet in på övertid, där Craig Schira tidigt sköt in segermålet i numerärt överläge. Rögle tog därmed sina första poäng för säsongen i SHL, och tremålsskytten Edwin Hedberg var både nöjd och missnöjd efteråt.

– Det var säkert en rolig match att kolla på, och en rolig match att spela, men vi måste förbättra vårt förvarsspel, sa Edwin Hedberg till TV4 efter slutsignalen.