Starkt Djurgården tog fjärde raka

8 oktober 2017 16:20
#DIFVLH

En chansfattig match präglad av ställningskrig tog ordentlig fart i tredje perioden när Djurgården trampade gasen i botten. Med Marcus Högström till synes ständigt på isen vände laget underläge till seger och stärkte sin position i tabellen.

SHL:s kanske två formstarkaste lag började med att känna på varandra, spela disciplinerat och styra motståndaren dit man ville. Växjö hade lite längre anfall, men Djurgården låg rätt i skottlinjerna så inte speciellt många puckar nådde fram till målet.

Inte förrän i slutet av perioden kom de heta chanserna där hemmalagets Axel Jonsson-Fjällby försökte sig på en Foppadragning.

– Mitt avslut är förfärligt, men så fort jag fick friläget hade jag bestämt mig, den där dragningen kom bara till mig, sa han självkritiskt till C More i pausen.

"Såg den i sista sekunden"

Samma matchbild i andra perioden. Fortsatt jämnt och en del chanser åt båda håll. Djurgården hade ett par möjligheter att spela i numerärt överläge, men Stockholmarna har inte riktigt hittat rätt i den spelformen så här långt in i SHL.

Med mindre än fyra minuter kvar av perioden kom ledningsmålet för Växjö. Liam Reddox kom med hög fart från kanten, sköt ett skott som Reideborn klarade, men pucken lade sig öppet varpå Martin Lundberg rakade in den i mål fram till 0-1.

– Jag såg att den låg lös i sista sekunden. Det är en tuff match och ställningskrig, så det var skönt att vi kunde ta ledningen, konstaterade Lundberg till C More.

Tempohöjning i tredje

Tredje perioden hann bara bli 1:14 gammal innan Djurgården kvitterade. Vunnen tekning i anfallszon, skott från backplats och Mikael Ahlén slog in returen till 1-1.

Efter det höjdes tempot och det var framförallt hemmalaget som tryckte på. Efter lite mer än elva minuters spel satt också 2-1 genom Lukas Vejdemo på styrning.

Gästerna tog ut målvakten i ett försök att kvittera, men Djurgården höll undan och tog sin fjärde raka trepoängare, samt gav Växjö deras första förlust för säsongen.