7 oktober 2017 21:30
#FHCLHF

Luleå kom tillbaka från underläge tre gånger om - men i de absoluta slutsekunderna sköt Mats Rosseli Olsen vinsten till Frölunda.

Tempot var högt redan från första nedsläpp när Frölunda och Luleå åter ställdes mot varandra. Norrbottningarna kom till Scandinavium med sikte på en ny vinst och Joey Hishon hade tidigt ett skott i stolpen. Annars var det Frölunda som kom till de flesta möjligheterna, framförallt genom en glödhet Carl Grundström.

Joel Lassinantti verkade hålla Luleåfortet perioden ut, men i powerplay krutade Adam Almquist in 1-0 med 19.37 spelat. Backens första mål sedan ankomsten från HV71 betydde ledning för Frölunda, som behöll kontrollen i mittenakten. Närmast kom Matt Donovan som var en stolpträff från att utöka siffrorna.

Matchvinnaren: "Starkt att vi klarade det"

I slutminuterna av den andra perioden fick istället Luleå chansen i numerärt överläge och där lade Emil Larsson upp för Ryan Johnston till 1-1. Det skulle visa sig bli den första av många kvitteringsmål den här kvällen. Fem minuter in i slutperioden stänkte Carl Grundström upp Frölundas nästa ledningspucken i nättaket, innan Karl Fabricius något senare utjämnare på en retur.

Frölunda växlade snabbt upp och Sebastian Stålberg återgav laget ledningen. Repliken från Luleå lät inte vänta på sig, för kort därefter forcerades kvitteringen i nät av Johan Forsberg till 3-3. Det skulle ändå inte räcka till någon poäng. För med matchklockan på 19.57 skickade Mats Rosseli Olsen in avgörandet - ett 4-3-mål som fick Scandinavium att explodera.

– Sista perioden var lite frustrerande för oss. Vi tog ledningen och tappade. Jag tycker det var starkt att vi klarade det till slut och tog tre poäng här, kommenterade Rosseli Olsen i C More.