Linköping vann hemma - punkterade i slutperioden

12 oktober 2017 21:55
#LHCMIF

Med en formsvacka i ryggen gick Linköping ut och spelade in säsongens första hemmavinst - efter storspel av Jonas Gustavsson.

Det var full fart framåt redan från första nedsläpp mellan Linköping och Malmö. Fredrik Händemark stack upp med en dubbelchans redan i det första bytet för Malmö, medan Linköpings Anton Björkman prickade stolproten något senare. Lagen fortsatte att byta anfall med varandra och Johan Olofsson hade en elegant uppvisning där han tog ett varv genom hela Linköpingszonen, innan Johan Gustavsson räddade.

Ett mål var på gång och det var Linköping som skulle göra det. Jimmy Andersson fick utrymme att skjuta och Emil Sylvegård skymde sikten för Oscar Alsenfelt, som var chanslös på skottet. Ledningsmålet följdes upp en massiv Linköpingspress och Andrew Gordon var mycket nära att sätta tvåan.

Malmö jagade kvittering - Gustavsson räddade allt

Övertaget för östgötarna tilltog till mittperioden, där Alsenfelt länge höll Malmö kvar på närmast egen hand. Den främsta chansen hade ändå gästande Malmö och Fredrik Händemark, sedan Eddie Larsson satt ett uppspel rakt på motståndaren. I periodens slutskede fick skåningarna chansen i powerplay och Frederik Storm kunde där ordna kvitteringen för Malmö. Dansken forcerade in pucken bakom Gustavsson, ett mål som godkändes efter videogranskning.

Bara 27 sekunder in i slutperioden återgav Derek Roy ledningen till Linköping, inprickat i luckan ovanför Alsenfelts axel. Malmö svarade med en tilltagande press och allt som stod ivägen för ett utjämnande var Jonas Gustavsson. Målvakten stoppade allt i den tredje perioden och när sedan Niclas Lundgren in 3-1 tre minuter från slutet var matchen avgjord. Andrew Gordon fasställde sifforna i öppen målbur, något som betydde Linköpings första hemmavinst.

– Det är skönt, speciellt att vinna här hemma och visa att vi kan spela bra hockey. Vi börjar bra, sen blir vi passiva och fundersamma. Jag tycker det är oerhört skönt att vi studsar tillbaka och tar tre poäng, sade Lundgren i C More.