MIK

Frölunda straffade Mora

19 oktober 2017 21:58
#MIKFHC

Frölunda förlängde sin segersvit när man gästade Mora på torsdagen. I en böljande tillställning där hemmalaget kvitterade i slutskedet av den tredje perioden, gick mötet till straffar där gästerna drog det längsta strået.

Den inledande perioden i premiärreprisen i Jalas Arena bjöd på två sena fullträffar. Mora var det något mer spelförande i den inledande akten och det första målet skulle inte allt för ologiskt göras av dalalaget. Tjecken David Kase höll sig framme i slottet och satte 1-0 med knappt två minuter kvar, men bara 40 sekunder vaknade gästerna till och replikerade. Joel Lundqvists avslut studsade i sargen bakom Christian Engstrands mål innan den hamnade framför en helt ren Mats Rosseli Olsen som inte gjorde några misstag från nära håll.

– Vi börjar dåligt men efter att de gör mål känns det som att vi vaknar till. Dumt att kasta bort 17 minuter av matchen, men vi spelar bättre mot slutet och det ska vi ta med oss till den andra, summerade Frölundas Mats Rosseli Olsen i C More efter den första perioden.

Ny snabb Frölundareplik

Mittperioden i Dalarna inleddes med dunder och brak. När Ryan Lasch skickade pucken över sarg och glas fick hemmalaget powerplay och där dröjde det bara några sekunder innan 2-1 var ett faktum. Sebastian Hartmann satte sitt första mål i SHL, men hans mål- och ledningsglädje blev ännu en gång kortvarig. Frölunda svarade nämligen återigen upp för en snabb kvittering när Christoffer Ehn på egen hand bröt sig igenom hemmaförsvaret och hittade luckan bakom Engstrand.

Frölunda skulle också fullborda sin vändning halvvägs in i perioden, när Sebastian Stålberg serverades av Mats Rosseli Olsen och satte 3-2. David Kase fick möjligheten att kvittera när han blev fri, men efter Johan Gustafssons räddning stod sig resultatet perioden ut.

I den tredje såg Frölunda länge ut att hålla undan och plocka med sig samtliga tre poäng, då hemmalaget till en början hade svårt att skapa några vassare chanser framåt. Ju längre perioden löd skulle man dock äta sig in i matchen och efter en timeout i slutskedet av perioden kom också kvitteringen. Jacob Nilsson höll sig framme och skickade in en retur och mötet gick till förlängning och slutsligen också straffar. Väl där blev Ryan Lasch hjälte när han skickade bonuspoängen till Göteborg.