Färjestad stormar vidare - sänkte Luleå

19 oktober 2017 21:32
#FBKLHF

Joakim Nygård stod för sitt första hattrick i SHL när hans Färjestad besegrade Luleå med 4-2. Segern innebär att värmlänningarna är fortsatt obesegrade på hemmaplan och befäster förstaplatsen i tabellen.

Publiken i Löfbergs Arena bjöds på en relativt fartfylld och chansrik inledning av mötet mellan Färjestad och Luleå. När Daniel Sondell visades ut för en tripping öppnades målskyttet när Färjestad utnyttjade sitt stabila. Dick Axelsson höll sig framme och sprätte upp 1-0 bakom Filip Gustavsson. Exakt två minuter senare var det dags igen. Formstarke Johan Ryno vann puck i mittzonen innan han serverade Joakim Nygård som elegant skickade upp pucken i nättaket.

Färjestad öppnade starkt även i den andra perioden, men det var också hemmalagets burväktare Stefan Steen som fick bjuda på en superräddning när Karl Fabricius fick ett fint läge från nära håll. I samma veva prickade Johan Forsberg ramen och Luleå började sakta men säkert att äta sig in i matchen. Istället för en reducering kom 3-0 för hemmalaget genom Joakim Nygård som avslutade ett vackert klapp-klapp-spel.

Tidig Luleåreducering skapade nerv

Luleå skulle till slut få hål på Stefan Steen - och det bara 10 sekunder senare. Sebastian Erixon tappade pucken vid egen blå, vilket öppnade för firma Petter Emanuelsson och Johan Harju, där det blev den sistnämnde som fick hitta nät bakom hemmakeepern. En känslo- och fartfylld andraperiod bjöd inte på några fler mål och hemmalaget gick ännu en gång in i pausvilan med en tvåmålsledning.

Tidigt i den tredje perioden fick Luleå in en kvittering. Gustav Rydahl krigade till sig pucken bakom Färjestadsmålet innan han serverade Isac Lundeström som inte gjorde några misstag från nära håll. Luleå hade sedan en period där det hängde ett kvitteringsmål i luften - framförallt när Nicklas Olausson prickade ramverket. Färjestad höll dock undan och med sju sekunder kvar kunde Joakim Nygård fastställa slutresultatet till 4-2. Målet innebar Nygårds tredje för kvällen och det första hattricket i SHL-karriären var ett faktum. En annan som glänste i värmlänningarnas lag var Johan Ryno, som assisterade till samtliga fyra mål på torsdagskvällen.