Dubbel glädje för Cristopher Nihlstorps Malmö

19 oktober 2017 21:14
#VLHMIF

Bruten förlustsvit, första segern på bortais för säsongen och 22 räddningar. Det blev en minst sagt bra säsongsdebut för Malmös rutinerade målvakt Cristoper Nihlstorp i mötet med Växjö.

Torsdagen bjöd på bland annat på mötet mellan Växjö och Malmö. Hemmalaget hade idel segrar på hemmais medan gästerna stod på fyra raka förluster och utan bortaseger. Trots det valde Peter Andersson att vila stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt och ge Cristopher Nilhstorp säsongens första start - ett genidrag skulle det visa sig.

Det började dock inget vidare för varken Malmö eller Nihlstorp. 5:52 in i första perioden pricksköt Elias Pettersson in sitt första mål för säsongen. När gästerna senare i perioden skulle få chansen i spel fem mot tre kunde inte Viktor Fasth stå emot. Max Görtz till Johan Olofsson till Fredrik Händemark och pang 1-1. Ett mycket vackert klapp-klapp-mål för Skånelaget.

"Tufft att konkurrera med Sveriges bästa målvakt"

I den andra perioden inledde på nytt hemmalaget bäst, men en gyllene aktion från Johan Olofsson skulle fullborda Malmös ledning fram till 1-2. Forwarden fick pucken vid offensiv blålinje, gjorde klubba-skridsko på en Växjöback innan han, med lite tur, lyfte in pucken över Viktor Fasth.

I period nummer tre gjorde Malmö ett imponerande arbete med att få tiden att gå och defensiven var klanderfri. Det skulle ge Malmö första segern på bortais under säsongen - dessutom bröt skåningarna en fyra matcher lång förlustsvit. För Växjö innebar resultatet att laget för första gången under säsongen föll i Vida Arena.

– Det känns bra, en skön seger, det måste jag säga. Det är jätteskönt att vinna här, starkt, en laginsats med fantastiskt bra defensivt arbete. Det kändes bra idag, men jag fick hjälp också. Det var oerhört viktiga poäng för oss. Det är tufft att konkurrera med Sveriges bästa målvakt, men jag försöker att ta tillvara på chanserna jag får, sa Malmös hjälte Nihlstorp i C More.