Skyttekungen sköt Färjestad ur svackan

26 oktober 2017 21:25
#BIFFBK

Efter två nya kassar på torsdagen kliver Färjestads Michael Lindqvist upp i skytteligatopp med åtta fullträffar. Målen var en starkt bidragande orsak till att laget bröt sin förlustsvit.

Efter två raka förluster kom serieledande Färjestad ut ordentligt hungrigt i bortamötet med Brynäs. Från snäv vinkel skulle också gästerna ta ledningen när Per Åslund hittade rätt bakom Felix Sandström. I mitten av perioden kom också 0-2 när assitkungen Johan Ryno (som ni kunde läsa en intervju med på torsdagsmorgonen) stod för sin 19:e (!) framspelning för säsongen när hans skott snappades upp av Michael Lindqvist som lyfte in pucken i mål.

Till den andra perioden bytte hemmalaget målvakt och Samuel Ersson fick göra SHL-debut. Den började dock inget vidare för redan efter 21 sekunder stod det 0-3 när Jesse Virtanen lirkade in pucken. Efter fyra minuter var det 0-4 när Michael Lindqvist gjorde sitt andra för kvällen. Brynäs skulle till slut få hål på Lars Haugen när Aaron Palushaj vackert stänkte dit pucken i närmsta krysset.

"De studsar till mig"

Brynäs klev ut i den tredje perioden och gav allt för att vända matchen. En storspelande Lars Haugen skulle dock inte släppa in nåpgot av Gävlelagets 19 skott på mål i den tredje akten förbi sig och slutresultatet skrevs till 1-4. Förutom Haugen bör Michael Lindqvists insats rosas då han stod för två mål som dessutom tog honom till toppen av skytteligan med totalt åtta. Vinsten innebär också att serieledarens förlustsvit på två matcher är bruten.

– Bra att studsa tillbaka. Det var skönt att vinna idag och jag tycker att vi gör en bra match. De studsar till mig, det har varit så under säsongen och det är kul, sa Michael Lindqvist i C More.