ÖRE

Mora kämpade ner Örebro

27 oktober 2017 21:15
#MIKORE

Mora stod för en gedigen kämparinsats när man under fredagskvällen besegrade Örebro med 3-2. Det var en match kantad av mycket kamp och där viljan hos hemmalaget blev matchavgörande.

— Det blir kul att mäta krafterna med varandra i två matcher, sa tränaren i Mora, Mattias Karlin inför matchen under fredagskvällen.

Och det var precis vad Mora och Örebro gjorde. Lagen satte bra fart direkt och det smällde ordentligt i närkamperna. Mora ägde mest puck och kom till hetast lägen. Det gav också utdelning då kanadensarna Steven Seigo och Jacob lagacé satte Mora i förarsätet med två mål fram till 2-0.

Örebro kom dock in i matchen och väckte det hela till liv med ett läckert reduceringsmål i powerplay av Tom Wandell, som trots det inte var nöjd.

— Vi kan inte spela så här, vi måste vakna till, sa han till C More.

Det var också vad gästerna gjorde. Det tog bara 40 sekunder innan Tyson Spink hittade rätt till 2-2 i en flygande spelvändning av Örebro. Det svängde ordentligt i mittenakten där båda lagen turades om att ha pressen framåt. Erlend Lesund smällde in 3-2 för hemmalaget i en period som hade bud på fler mål.

Vilt kämpande Mora

Den tredje perioden kom att handla om Moras kamp att försvara sin ledning. Något man gjorde riktigt bra då Örebro aldrig fick till den press många hade förväntat sig för en kvittering. Inte ens en uttagen målvakt mot slutet hjälpte. Hemmalaget höll undan och kunde ta emot publikens jubel via sin seger med 3-2.

— En bra match. Kul att spela och vi spelar bra i 60 minuter idag, sa Robin Johansson i Mora till C More efter matchen.