Monstret gjorde skäl för namnet

2 november 2017 21:15
#LHCBIF

Linköping tog tre blytunga poäng i hemmamötet med Brynäs på torsdagen. Det kan östgötarna tacka sin målvakt Jonas "Monstret" Gustavsson för, trots ett insläppt mål var han matchens gigant.

Det märktes i inledningen av matchen att det var två lag som inte ville förlora i ångestmötet mellan Linköping och Brynäs då chanserna uteblev till en början. Två utvisningar för hemmalaget satte Gävlelaget i förarsätet spelmässigt men med 14 sekunder kvar av akten gjorde Linköping 1-0. Jakob Lilja lyfte från ena sarghörnet pucken mot mål och en skymd Linus Fernström såg pucken för sent och "lobben" från Lilja gick i mål via stolpen.

– Den studsade verkligen rätt, det var skönt. Vi har tryckt mycket på att vara bättre i våra åkningar och ha bättre uppspel, men vi åker nästan ihjäl oss själva istället, sa Linköpings Jakob Lilja i C More.

Den andra perioden inleddes bäst av hemmalaget som i numerärt överläge hade några riktigt farliga chanser där Nick Sörensen var närmast. Brynäs tog dock över och hade många möjligheter till att utöka ledningen men Jonas "Monstret" Gustavsson gjorde skäl för namnet och höll nollan intakt i andra.

"Saknat det lite den här säsongen"

Det skulle det bli ändring på i tredje perioden men först styrde Niklas Persson in 2-0 med sin första fullträff för säsongen. Jusso Ikonen var den som till slut fick hål på Linköpings storspelande målvakt när han snappade upp Jesper Jensens inspel och lyfte pucken i nät. Det ville sig dock inte nu heller för Gävlelaget utan i tom kasse skickade Jakob Lilja in sitt andra för aftonen för 3-1. Linköping är alltså tillbaka på vinnarspåret och tog tredje raka vinsten i Saab Arena.

– Det är det vi saknat lite den här säsongen, stridit för segrarna. Det är skönt att grunderna får fungera ibland och man vinner matcher när det inte riktigt stämmer i övrigt, sa Linköpings kapten Niklas Persson i C More.