Örebro bröt sviten - finländarna avgjorde

14 november 2017 22:00
#ÖRESKE

Fyra raka förluster innan uppehållet - vinnare direkt i återstarten. Örebro vände underläge mot Skellefteå efter en uppvisning av lagets finländska duo.

Örebro kom på tisdagen till spel i Behrn Arena med ett längre uppehåll bakom sig. Innan dess hade laget gått på fyra raka förluster, en svit som man hoppades bryta i återstarten hemma mot Skellefteå. Efter en sönderryckt matchupptakt tog det ordentlig fart, med ständiga spelvändningar och högt tempo.

Bröderna Tylor och Tyson Spink var loss i en omställning som Gustaf Lindvall skickligt stoppade. Elva minuter in var målvakten däremot överspelad, när Jere Sallinen tog hand om sin egen retur till 1-0 för Örebro. Ledningen stod sig fyra minuter in i mittperioden, då Bud Holloway iscensatte en omställning och frispelade Jesper Olofsson.

"Skönt att vända på den här trenden"

Olofssons distinkta avslut till 1-1 följdes upp av ett starkt Skellefteåtryck. Joakim Lindström prickade målramen och med drygt halva mittperioden spelad skickade Holloway iväg ett skott från sarghörnet. Pucken letade sig in mellan Axel Brage och stolpen till 1-2 för Skellefteå, siffror som hade kunnat vara större i en mittenakt som gästerna kontrollerade. Adam Pettersson hade bland annat ett mål som dömdes bort efter videogranskning.

Istället dröjde det bara två minuter av tredje innan Sakari Manninen vek in centralt och lyfte dit kvitteringen med en backhand. Och den finländska aftonen gick vidare i Behrn Arena, för tio minuter från slutet sköt Jere Sallinen det 3-2-mål som skulle bli avgörande. Under ett dramatiskt slutskede höll Örebro undan och tog en efterlängtad seger.

– En kämpainsats för vår del, vi får utdelning i sista. Skönt att vända på den här trenden. Bryta fyra torsk och ta tre poäng - jätteskönt, kommenterade Tom Wandell för C More.