Segerraden växer - Luleå kontrade sönder Färjestad

14 november 2017 21:45
#LHFFBK

Två tidiga mål i de två första perioderna - det visade vägen när Luleå spelade hem lagets tredje raka seger efter 4-1 mot Färjestad.

Tabelltvåan Färjestad på besök - då gick Luleå ut och slog till direkt. Efter bara 1.50 hittade Andreas Falk med en öppnande långpassning fram till Emil Larsson, som fri med Lars Haugen lade in 1-0. Målskytten Larsson bjöds kort därefter på en ny fin möjlighet och matchbilden var relativt öppen.

Framförallt bytte lagen ofta puckinnehav med varandra, något som bäddade för omställningar. Luleå kopplade ett tydligt grepp under periodens slutdel, bland annat genom ett numerärt överläge. Något mer mål föll dock inte i den första perioden och skottmässigt var det tätt.

Lassinantti viktig med sina räddningar

Mittperioden öppnade sedan Luleå på exakt vis som den första - genom att efter bara en minut kontra in ett mål då Robin Kovacs frispelade Niklas Olausson. Just norrbottningarnas omställningar var ett problem som Färjestad inte alls fick stopp på och Olausson var senare igenom i ett nytt friläge. Färjestad hann även med att skapa sina chanser och Joel Lassinantti räddade en straff från Dick Axelsson. Lagom till periodvilan fick gästerna kontakt, då Per Åslund styrde in 2-1 i powerplay.

Färjestad hade sedan en puck som dansade på mållinjen tidigt i tredje. Men istället för kvittering där kunde Luleå gå ifrån till en ny tvåmålsledning, forcerad i nät av Johan Harju. En storspelande Lassinantti stängde igen längst bak innan Andreas Falk placerade in 4-1 i tom målbur. Segern var Luleås tredje i rad.

– Det var skönt att vi kunde fortsätta på den inslagna linjen och ta en viktig och bra seger idag, summerade Johan Harju i C More.