Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Växjö
VLH

Karlskrona söker formen - gästas av serieledaren

14 november 2017 11:30
#KHKVLH

Växjö står på fem raka vinster och behåller sitt grepp om förstaplatsen i SHL. Efter uppehållet ställs serieledaren nu mot Karlskrona - ett hemmalag som letar efter formen.


Formkollen

Karlskrona har endast en vinst på sina fem senast spelade matcher. Den kom via en riktig urladdning på hemmais, när Örebro körde över med 6-3 efter hattrick från Joachim Rohdin. Senast blev det dock förlust för KHK, som inte orkade stå emot Linköping i Saab Arena utan föll med 2-5. Tabellmässigt slår sig Ove Molins lag in som nästjumbo en poäng bakom tolvan Mora.

I motsatt ände av tabellen återfinns Växjö. SHL:s nuvarande serieledare har gått starkt genom hela säsongen och är segerraden är för tillfället uppe i fem raka matcher. Innan uppehållet nollade Sam Hallams gäng Rögle i en vinst som landade vid 3-0. Just defensiven är det som ofta visat vägen för Växjö, för med sina 26 insläppta mål på 16 spelade matcher är laget bäst i kategorin.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Det sena tillskottet Noah Welch har på sina två framträdande noterats för tre poäng i Växjötröjan.

– Bobbo Petersson och Daniel Gunnarsson i Karlskrona har båda noterats för tre poäng vardera på de två senaste matcherna.

– Växjö har ligans vassaste powerplayspel - 28,89 % av chanserna i numerärt överläge utnyttjar laget.

– Duon möttes i ett back-to-back-möte i mitten på oktober. Den gången vann Växjö två gånger om - 5-0 hemma på fredagen och med 3-1 borta dagen efter.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKVLH.