Cehlin frälste Luleå - efter kollapsen

16 november 2017 21:35
#LHFFHC

En säker tremålsledning förvandlades till likaläge - men Patrick Cehlin kunde slutligen skjuta bonuspoängen till Luleå hemma mot Frölunda.

Formstarka Luleå seglade vidare på framgångsvågen i den första perioden av mötet med Frölunda. Med nio minuter på klockan drev Andreas Falk upp en omställning och banade väg för Emil Larsson, som lurade bort sin bevakning och skickade in ledningsmålet. Innan dess hade gästerna haft den hetaste chansen, när Joel Lundqvist fint spelat fram Ryan Lasch nära mål.

Defensivt fick Frölunda däremot inte stopp på hemmalaget och med 11.44 spelat kom nästa kontring. Robin Kovacs spelade fram Patrick Cehlin, som först fintade bort Johan Gustafsson och därefter lyfte in 2-0 i nät. Simon Hjalmarsson var kort därefter igenom i ett friläge. En stabil Joel Lassinantti såg till att stoppa det läget och Luleå gick till vila i tvåmålsledning.

Segerskytten: "En helgjuten insats från laget"

Halvvägs in i mittenakten skulle norrbottningarnas övertag utökas ytterligare. På en returpuck forcerade Anton Hedman in trean för Luleå, som hade haft greppet om perioden så långt. En stark avslutning från Frölunda gjorde att spelet jämnades ut och det gav också effekt. Med en magnifik soloåkning från egen zon ordnade Rasmus Dahlin reducering lagom till periodvilan.

Det målet visade vara exakt vad Frölunda behöva för att tända igång på alla cylindrar. I den tredje perioden slog John Nyberg till med nästa reduceringspuck efter bara tre minuter och i spel fem mot fyra fullbordade Lias Andersson upphämtningne. Frölunda hade också lägen till ett avgörande, men matchen gick till förlängning och senare straffar. Där klev Patrick Cehlin fram som Luleås matchvinnare med sitt andra mål för kvällen.

– En helgjuten insats från laget som ser till att vi får med oss de här två poängen. I de första två perioderna gör vi det ändå jättebra, sen i sista blir det manfall och vi slutar åka skridskor. Då går det fort mot Frölunda, analyserade segerskytten för C More.