FBK

Skellefteå triumferade i otrolig match

16 november 2017 21:17
#SKEFBK

Matchen mellan Skellefteå och Färjestad hade allt. Kalasräddningar, vändningar, tacklingar och framförallt mål. Totalt bjöds vi på elva kassar när Skellefteå stod för en galen vändning och tog tre tunga poäng.

Skellefteås förstakedja med Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller har öst in poäng den här säsongen men var poänglösa mot Örebro i tisdags. På torsdagen tog det 33 sekunder innan delar av kedjan hade fixat 1-0 mot Färjestad. Pär Lindholm hittade Möller som med ett direktskott överlistade Stefan Steen. Några minuter senare kom Färjestad i en av lagets vassa omställningar, Fabian Zetterlund och Christoffer Törngren mot en Skellefteåback skulle innebära 1-1. Zetterlund hittade Törngren som rakade in sitt första mål för Färjestad.

I period nummer två skulle vi bjudas på mål - i massor. Först pangade Per Åslund in 1-2 i krysset bakom Ortio innan Emil Djuse bröt sig fram för elegant lyfte in 2-2 i Steens motsvarighet. Sedan var det Färjestads tur att ta ledningen för första gången i matchen när succéförvärvet Michael Lindqvist satte 2-3. Sedan skulle Törngren, som alltså var mållös inför matchen, sätta sitt andra på sin egen retur fram till 2-4. Skellefteå gav dock inte upp och Bud Holloway gjorde 3-4 innan stekhete Pär Lindholm vann kampen framför Steen och tryckte in kvittering fyra sekunder innan pausvilan.

– Det har varit lite slarvigt och vi måste tillbaka till grunderna. Det var en tung förlust mot Örebro och vi ska ut och vinna det här nu in tredje, sa Lindholm i C More.

Olofsson matchvinnare

I den tredje perioden tog Färjestad på nytt ledningen när Mikael Wikstrand frispelade Marcus Nilsson som lyfte in 5-4 fri med Ortio. Skellefteå skulle dock kämpa sig tillbaka ännu en gång och återigen var det Bud Holloway som satte ett slagskott. Den smått osannolika matchen skulle bjuda på ännu en twist. Med 35 sekunder kvar glömdes Jesper Olofsson bort - det skulle inte Färjestad ha gjort. Forwarden stod för en fin dragning och satte 6-5 inför en euforisk publik i Skellefteå Kraft Arena.

– Jag blev ganska ren och fick mycket tid med målvakten. Vi får ett skitmål som gör att vi kommer tillbaka. Det är en ganska dålig insats av oss men vi tror på det vi gör. Vi vill vara där uppe och då gäller det att vinna, säger matchvinnaren Jesper Olofsson i C More.