Johansson hjälte för Färjestad i vinsten

18 november 2017 18:10
#FBKRBK

Färjestad studsade tillbaka efter förlusten senast och besegrade ett formsvagt Rögle - efter dubbla mål av Martin Johansson.

Fyra minuter var allt som Martin Johansson behövde för att ge Färjestad greppet om hemmamötet med Rögle. En tackling av Joakim Nygård på blålinjen öppnade upp för Johansson, som avancerade och satte 1-0 i nättaket. Dick Axelsson var något senare nära att utöka efter en elegant fint, men då räddade Justin Pogge.

Spelmässigt var den första perioden jämn och Rögle hade även sina chanser, utan att riktigt hota. Istället för kvittering slog Theodor Lennström till direkt i upptakten av andra på framspelning av Michael Lindqvist. Målet satte tonen för en klar Färjestadsdominans och halvvägs in i perioden såg Johansson till att bli dubbel målskytt.

Rögle ur form - nio raka förluster

Christoffer Törngren fyllde bara tolv sekunder senare på med 4-0 på en målvaktsretur. Vid den punkten var matchen avgjord, men Rögle kunde ändå skapa nerv av tillställningen.

En imponerande soloåkning av Bryan Lerg banade väg för 4-1 och innan den andra perioden var över hade Alexander Younan reducerat på nytt. I den tredje perioden kontrollerade sedan Färjestad matchbilden och ledningen på två mål stod sig hela vägen. Rögle föll för nionde matchen i följd, samtidigt som Färjestad bröt sin förlustrad.

– Vi lyckas stänga ner dem. Sista två minuterna gör vi det riktigt bra ute på isen, berömde Christoffer Törngren i intervju med C More.