Ostoppbar serieledare - Växjö vann slaget

18 november 2017 18:25
#VLHSKE

Tungviktskampen i Vida Arena innehöll allt och slutade med seger för Växjö - en tabelletta som mot Skellefteå landade den åttonde raka vinsten.

Växjö har gått fram som en vinnarmaskin den här hösten. I det prestigefulla hemmamötet med Skellefteå fortsatte laget att visa upp sin kraft och efter bara 1.21 direktsköt Elias Pettersson ledningsmålet i powerplay. Knappt hade publiken i Vida Arena tystnat innan det var dags igen. I ett nytt fem mot fyraspel spelade Brendan Shinnimin fram Robert Rosén, som satte 2-0 i nät.

Den intensiva matchupptakten fortsatte med chanser åt båda håll. Skellefteå spelade upp sig efter de insläppta målen och Joakim Lindström hade ett skott i målramen. Strax före periodvilan kom också målet som gästerna jagat, inprickat av Andreas Wingerli efter ett snabbt anfall.

Rahimi: "Varit en tuff vecka - kämpat hårt"

Känslorna hade redan i den första perioden svallat och i mittenakten eskalerade dessa. Mängder av diskussioner, dueller och utvisningar rymdes under 20 minuter där det även blev ett mål. Det kom från Shinnimins klubba med en kvart spelad och innebar 3-1-ledning för Växjö in till tredje.

Men det hade mycket väl kannat vara uddamålsskillnad, om inte Viktor Andrén varit säker på Lindströms straff. Nu fick Skellefteå ändå kontakt i slutperioden sedan Mark Katic reducerat åtta minuter in. Under dramatiska scener kunde sedan Daniel Rahimi fem sekunder från slutet punktera matchen i öppen målbur och Växjö inkasserade sin åttonde raka seger.

– Det har varit en tuff vecka och vi har kämpat hårt. Vi har haft två bra matcher innan den här och får avsluta veckan på det här sättet. Det tycker jag är skönt, sade Rahimi själv i C More efter slutsignalen.