Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Kan Malmö fortsätta hålla Frölunda bakom sig?

21 november 2017 11:30
#MIFFHC

Det skiljer endast två poäng mellan Malmö och Frölunda. Frågan är om Malmö kan fortsätta att hålla göteborgarna bakom sig i tabellen? Eller har Frölunda tagit sig ur sin formsvacka?


Formkollen

Malmö som hade en fin segersvit på fem raka matcher strax innan uppehållet har nu på de fem senaste matcherna endast två vinster. Senast mötte skåningarna Brynäs på bortaplan och förlorade med 5-3. Nu kommer Frölunda på besök i Malmö Arena, på hemmaplan har Redhawks endast förlorat tre matcher, varav en på övertid. Vilket innebär att man tagit sex segrar. Kan den sjunde komma ikväll?

Frölunda kunde efter en mindre svacka ta sin andra seger på åtta matcher mot Örebro i helgen. Dessförinnan hade göterborgarna två strafförluster i bagaget. Frågan är om man nu kan fortsätta på vinnarspåret och ta andra raka segern? Senast Frölunda hade två segrar i rad var den 21 oktober i år.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Oscar Alsenfelt, Niklas Arell och Erik Forsell saknades senast i Malmö. Däremot var Lukas Haudum tillbaka.

Hos Frölunda saknades Filip Westerlund, Oliwer Fjellström och Carl Grundström. Victor Olofsson var tillbaka på isen och Joel Mustonen gjorde debut i Frölundatröjan.

Notera att

  • Malmö och Frölunda har inte mötts tidigare denna säsong. Under förra säsongen vann Frölunda tre av fyra möten, varav en på straffar.
  • Malmös Andy Miele har på de tre senaste matcherna svarat för två mål.
  • Lias Andersson har gjort mål i tre raka matcher, samtidigt som poängkungen Ryan Lasch gjort poäng i sju raka matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFHC.