RBK

Brynäs och Rautio krigade sig till tre poäng

30 november 2017 21:51
#BIFRBK

David Rautio var fenomenal i kassen när Brynäs plockade sin tredje raka seger i SHL. Laget var långa stunder tillbakapressat av Rögle, men Rautio motade allt och framåt andades laget effektivitet.

Viktiga poäng stod på spel i Gavlerinken Arena när Brynäs tog emot Rögle. Båda lagen har börjat hitta alltmer rätt i sina resultat och det var bra fart och en del fina kombinationer.

Juuso Ikonen och Aaron Palushaj har varit sylvassa för Brynäs den senaste tiden. Efter halva första perioden vann Ikonen en sargduell, tittade upp och såg Palushaj vid den bortre stolpen. Amerikanen sköt direkt och hemmalaget var i ledningen med 1-0 efter de 20 första minuterna.

Effektivt Brynäs

I andra ökade Kevin Clark på ledningen tämligen omgående. Rögle etablerade tryck i anfallszon, men Clark kontrade, vann en åkduell med Jesper Williamsson på vänsterkanten och avslutade distinkt fram till 2-0.

I första perioden vann Brynäs skotten ganska klart, men i andra var det Rögle som var det klart spelförande laget. Gästerna radade upp skott mot David Rautio som fick bekänna färg vid ett flertal tillfällen. Skotten i andra stannade vid 8-18 men målen 2-0. Linus Ölund satte nämligen även trean för Brynäs efter ett ganska sällsynt anfall efter 14 minuter.

– De straffar oss hårt och vi är inte tillräckligt heta när vi får lägena. Vi skapar en hel del i andra, men måste få dit pucken, sa Rögles Daniel Sylwander till C More.

Tredje började i samma stil där gästerna jagade reducering. Men det ville sig inte alls i de avgörande lägena för Rögle den här kvällen. Kevin Clark stötte in sitt andra mål i matchen fram till 4-0 efter halva perioden och därmed gick luften ur Rögle.

David Rautio höll nollan och motade totalt 33 skott i matchen, ett flertal riktigt vassa parader. Tre viktiga poäng för Brynäs som därmed klev förbi Örebro i tabellen upp på tionde plats.

– Det kändes väl bra, de körde på hårt Rögle. Det är bara kul att få göra lite räddningar och att bidra, sa Brynäs hjälte David Rautio till C More efter matchen.