Gustavsson stängde ner Skellefteå - höll nollan

30 november 2017 21:30
#LHCSKE

Linköpings uppåtgående formkurva går vidare - mot Skellefteå murade östgötarna igen bakåt samtidigt som Daniel Olsson-Trkulja och Derek Roy avgjorde.

Det var Linköping som tidigt tog kommandot om hemmamötet med Skellefteå. Östgötarna, som jagade återupprättelse efter helgens klara nederlag, fick till långa anfall och satte även Joni Ortio på prov. Med sju minuter spelat fick Derek Roy i en omställning fram pucken till Daniel Olsson-Trkulja, som fri med målvakten lyfte in ledningen.

Linköping fortsatte sedan att styra spelet, men var nära att straffas bakåt när Joakim Lindström fiskade upp en misslyckad rensning. Närmast ett mål var däremot hemmalagets Olle Lycksell. Den unge talangen serverades en fin passning mitt framför öppet nät, men en fenomenal räddning av Ortio satte stopp.

Tangnes: "Vi krigar riktigt bra"

I mittenakten skulle Skellefteå ta över rejält, något som resulterade i hela 5-17 i skott på mål. Och visst hade gästerna flera vassa kvitteringslägen. Jonas Gustavsson och Linköping sattes under hård press i boxplay, men det var ändå östgötarna som hade de största chanserna. Bland annat var lagkaptenen Niklas Persson igenom i ett friläge som den fortsatt storspelande Ortio stod i vägen för.

Efter att ha bombarderats under stora delar av andra kunde Linköping flytta fram spelet i slutperioden. I alla fall en början, för efterhand vred Skellefteå åt sitt offensiva grepp. En omutlig Jonas Gustavsson stängde dock igen sin målbur och med 18.40 på matchuret skickade Derek Roy avgörande 2-0 i öppet nät. Det blev också segersiffrorna för Linköping, som nu har sju vinster på sina nio senaste matcher.

– Jag tycker att vi krigar riktigt bra över 60 minuter. Det är en match som har olika skepnader. Den sista perioden spelar vi av bra, vi är jättenöjda med prestationen, berömde tränaren Dan Tangnes i intervju med C More.